Primarii europeni cer protejarea mediului si orase mai curate

Peste 350 de orase europene si-au luat angajamentul sa reduca emisiile de bioxid de carbon cu 20% pana in anul 2020. “Angajamentul primarilor” a fost lansat pe 10 februarie la Parlamentul European.
primari europeni
Fiecare din aceste orase vor avea un plan de actiune pentru energia durabila pentru urmatoarele 12 luni. In cadrul ceremoniei, cativa primari ne-au spus punctul lor de vedere.
Pana in momentul de fata, la angajament participa orase din 23 de state membre UE, inclusiv Paris, Bruxelles, Roma, Stuttgart, Barcelona si Nottingham. Zurich, din Elvetia, Tuzla-Istanbul, din Turcia, Banja Luka, din Bosnia si Hertegovina si Lviv, din Ucraina, s-au alaturat acestora.

Reteaua “oraselor verzi” a fost creata la initiativa Comisiei Europene si va incuraja cetatenii sa protejeze mediul inconjurator si sa gaseasca alternative la activitatile care polueaza. Orase vor avea un plan de actiune pentru energia durabila pentru urmatoarele 12 luni si vor prezenta Comisiei rapoarte ale activitatii lor din doi in doi ani.

Primarii au fost invitati la Parlamentul European pentru semnarea angajamentului si cu speranta ca acest eveniment ii va inspira si pe alti primari sa se alature retelei.

In timpul evenimentului am pus catorva primari intrebarea: “Ce actiuni ati initiat deja in orasul dumneavoastra pentru a-l face mai -verde-?”.

Sursa: Parlamentul European

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente