Primariile din Timis au datorii de 600.000 de lei la salubritate

  0
  338
  Amenzi pentru asociațiile de locatari care nu-și curăță terenul

  Criza economica goleste visteria mai multor institutii publice din Timis. Pentru ca nu au bani suficienti, edilii catorva localitati din judet, nu si-au platit de luni bune facturile la societatea de salubritate. Asa se face ca datoriile acumulate de primarii ajung la aproape 600.000 de lei.salubritate

  In topul rau platnicilor se afla primaria din Sacalaz. Potrivit contractului semnat cu Retim, conducerea institutiei trebuia sa colecteze banii de la cetateni pentru a achita factura la gunoi, insa localnicii nu s-au grabit sa plateasca. Asa ca, acum edilii locali s-au trezit cu facturi restante de aproape 190.000 de lei. „Noi trebuia sa colectam banii si din pacate nu s-au colectat bani suficienti pentru a se acoperi facturile”, spune Adrian Brandusa, viceprimarul comunei Sacalaz.

  Intr-o situatie asemanatoare se afla si comuna Mosnita Noua. Aici, spre deosebire de alte localitati, primaria a incercat sa achite lunar cate putin din fiecare factura restanta. Insa, chiar si asa datoriile au continuat sa se acumuleze. Acum administratia locala trebuie sa plateasca societatii de salubritate aproape 150.000 de lei. „Avem o datorie mai veche, pornita de la faptul ca gradul de colectare a taxei locale pentru salubrizare e sub 50%. Lumea este cuprinsa de frica din cauza crizei si nu isi achita acesta taxa”, a declarat Ioan Sorincau, primarul din Mosnita Noua.

  Alta comuna, aceeasi problema: datorii de zeci de mii de lei la facturile de gunoi. „In conditiile crizei, populatia a inceput sa plateasca din ce in ce mai rau. De aici s-a ajuns la acumularea unor datorii, cam 4 luni intarziere”, sustine Alin Nica, edilul sef din Dudestii Noi.

  Reprezentantii societatii de salubrizare spun ca incearca sa ajunga la o intelegere cu edilii comunelor care nu si-au achitat datoriile, astfel incat acestia sa poata plati esalonat. Restantele totale ale primariilor din Timis catre Retim ajung la 600.000 de lei

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.