Primariile din Valcea care au abandonat necontrolat deseuri au fost amendate

Prefectul de Valcea, Petre Ungureanu, a declarat, miercuri, ca mai multe primarii din judet pe raza carora se afla trasee turistice si montane au fost amendate din cauza abandonarii necontrolate a deseurilor.groapa de gunoi

Actiunea de control s-a desfasurat in baza unui ordin al prefectului privind masuri de gospodarire si salubrizare a localitatilor, in cadrul programului judetean de actiuni “Valcea Verde”, fiind verificate, pana in prezent, 20 de localitati, din totalul de 89.

“Opt localitati au fost sanctionate contraventional cu amenda cuprinsa intre 1.000 de lei si 3.000 de lei (Bujoreni, Calimanesti, Brezoi, Racovita, Titesti, Malaia, Baile Olanesti, Mihaesti), iar o localitate (Frincesti) a fost sanctionata cu amenda in cuantum de 35.000 lei de catre Administratia Bazinala a Apelor Olt. De asemenea, opt localitati au fost sanctionate contraventional cu avertisment (Ciineni, Boisoara, Perisani, Baile Olanesti, Pausesti Maglasi, Baile Govora, Horezu, Maldaresti)” a declarat prefectul Ungureanu.

Potrivit acestuia, peste cateva zile, in aceleasi localitati vor fi reluate controalele, amenda maxima in cazul in care nu au fost remediate problemele fiind de 35.000 de lei.

Prefectul de Valcea a mai spus ca vor continua controalele “pana la ultima localitate a judetului”, la actiune participand Corpul de control al Prefectului, Garda de Mediu si Directia Apelor Olt.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente