Primariile pot depune proiecte pentru biodiversitate

O campanie de informare privind protejarea biodiversităţii se va desfăşura în Moldova
Primariile pot depune proiecte pentru biodiversitate
Primariile pot depune proiecte pentru biodiversitate

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, in calitate de Operator de Program, a lansat zilele trecute trei apeluri pentru propunerile de proiecte din cadrul Programului RO 02 “Biodiversitate si servicii ale ecosistemelor”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European 2009 – 2014.

In acest program, pot depune proiecte si autoritatile publice si organizatiile non-guvernamentale din judetul Gorj, termenul limita pentru depunerea proiectelor fiind 28 octombrie a.c. Implementarea acestui program urmareste o imbunatatire a starii ecosistemelor, precum si a nivelului de cunoastere, informare si constientizare a publicului larg in legatura cu beneficiile produse de serviciile ecosistemelor si importanta mentinerii ecosistemelor intr-o stare buna. Valoarea totala a programului este de 9 milioane de euro.

In cadrul primului apel „Studii si formare privind contributia ecosistemelor naturale la principalele sectoare economice”, proiectele vor trebui sa vizeze imbunatatirea cunostintelor si a politicilor privind contributia ecosistemelor in sectorul economic. Acest obiectiv se poate atinge prin pregatirea de studii privind contributia ecosistemelor naturale din zonele protejate si a rapoartelor privind sprijinirea politicilor publice.
De asemenea, proiectele ce vor fi depuse in cadrul celui de-al doilea apel, “Cresterea capacitatii pentru gestionarea si monitorizarea culoarelor ecologice”, vor trebui sa urmareasca dezvoltarea metodologiei de stabilire a coridoarelor ecologice si identificarea zonelor critice unde sunt necesare coridoare ecologice in cadrul “Dezvoltarii metodologiei de stabilire a coridoarelor ecologice, inclusiv criteriile de desemnare a coridoarelor ecologice si identificarea zonelor critice unde sunt necesare coridoare ecologice”.

Pentru cel de-al treilea apel, “Scheme de restaurari vaste ale ecosistemelor”, solicitantii eligibili sunt autoritatile publice, iar procentul maxim al finantarii nerambursabile per proiect este de 100%. Proiectele ce pot beneficia de finantare, in cadrul acestui apel, trebuie sa aiba ca scop recuperarea sistemelor fragmentate in zonele protejate. Totodata, solicitantii sunt invitati sa depuna propuneri de scheme pentru restaurari vaste ale ecosistemelor protejate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *