Constructia unui zid la frontiera ruso-ucraineana ar provoca „problemele ecologice” – deputati rusi

Constructia unui zid la frontiera ruso-ucraineana ar provoca "problemele ecologice" - deputati rusi
Constructia unui zid la frontiera ruso-ucraineana ar provoca „problemele ecologice” – deputati rusi

Deputati rusi din Partidul Liberal-Democrat (LDPR) au anuntat ca pregatesc o adresa catre Ministerul Mediului si organizatia World Wildlife Fund (WWF) prin care cer crearea unei comisii internationale pentru o „monitorizare ecologica” a construirii unui zid de catre Kiev la frontiera cu Rusia.

Ei cer ecologilor sa estimeze posibilele pagube care ar putea fi produse asupra florei si faunei in urma acestei constructii initiate de Ucraina, relateaza ziarul Izvestia in editia de vineri, citat RIA Novoosti.

Publicatia mentioneaza ca frontiera dintre Rusia si Ucraina are o lungime de aproximativ 2.300 mii de kilometri.

„Nu se stie in ce mod va fi realizata aceasta constructie enorma si ce pagube ar putea produce mediului”, scrie Izvestia.

Potrivit deputatului Mihail Degtiariov, zidul ar putea afecta rezervatia naturala Brianski Les, situata in apropriere de frontiera.

Kievul a anuntat saptamana trecuta ca incepe construirea unui zid la granita cu Rusia, pentru a garanta mai multa securitate cetatenilor din Ucraina.

„Lansam operatiunea Zidul, care are in vedere construirea unui zid real la granita dintre Ucraina si Federatia Rusa”, a anuntat premierul ucrainean, Arseni Iateniuk, in contextul tensiunilor dintre Kiev si Moscova.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente