Primul parc satesc din judetul Ilfov

In cadrul programului „Bucurestiul Respira”, ajuns in acest an la cea de-a treia editie, lucratorii holdingului Carpatcement au incheiat amenajarea primului parc in mediul rural din judetul Ilfov. Parcul face parte dintr-o campanie mai ampla, care isi propune sa refaca Centura Verde a Capitalei.

„Anul acesta e unul special pentru compania noastra. Implinim 10 ani de existenta pe piata din Romania si am vrut sa marcam acest eveniment si in cadrul programului -Bucurestiul Respira-. Am gandit programul -verde- pentru a ajuta atat locuitorii Bucurestiului sa respire un aer mai curat, cat si locuitorii judetului Ilfov, care nu aveau niciun parc in apropiere”, declara Mihai Rohan, directorul general.

Lucrarile au avut acordul Asociatiei Expertilor de Mediu, Primariei Comunei Copaceni, Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov si Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Bucuresti.

5.000 de arbori plantati

In cadrul unui alt proiect, „Salveaza Padurea”, oamenii aceleiasi companii au eliminat peste 2.500 tone de deseuri si s-au plantat 25 de specii de foioase si conifere pe o suprafata de 2,4 hectare, insumand peste 5.000 de arbori si arbusti de diferite soiuri. Pentru zonele degradate s-au adus 300 de tone de pamant, pentru a asigura mediul propice plantarii arborilor.

„In afara parcului si a programului de impadurire, participam alaturi de alte companii sau ONG-uri si la alte programe -verzi-. Am vrea ca realizarile noastre sa reprezinte un exemplu de urmat pentru mediul de afaceri din Romania”, a declarat Gian Sharp, Country Manager al DHL International Romania.

Sursa: Adevarul

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente