Produsele „fast food”, interzise in unitatile de invatamint preuniversitar

Deputatii ai adoptat cu 183 de voturi pentru si o singura abtinere un proiect de lege prin care produsele de tip „fast food” nu vor mai putea fi distribuite in institutiile de invatamint preuniversitar.

Potrivit initiatorilor interzicerea consumului de alimente „fast food” in scoli este o masura necesara deoarece favorizeaza aparitia a numeroase boli care pot afecta dezvoltarea copiilor si adolescentilor.

Astfel, potrivit legii adoptate de deputati, in unitatile de invatamint preuniversitar pot fi preparate si distribuite produse care se incadreaza in categoria unei alimentatii sanatoase in sensul ca acel mod de alimentatie a fost dovedit stiintific a fi optim cresterii, dezvoltarii si mentinerii starii de sanatate a copiilor si adolescentilor in colectivitati. Actul normativ prevede ca meniurile trebuie sa aiba avizul personalului medical, dar si al conducatorului unitatii de invatamint.

De asemenea, Ministerul Sanatatii Publice trebuie sa afiseze pe site-ul oficial, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, necesarul zilnic de calorii si substante nutritive pentru copii si adolescenti, precum si necesarul estimativ zilnic al
diferitelor grupe de alimente pentru alcatuirea dietei acestora.

Dupa votul primit in Camera Deputatilor, actul normativ merge la promulgare, urmind a intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentE407 strica soia
Articolul următorSanatatea bate pretul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente