CE BEM, CE MINCAM – Putine calorii
Produsul trebuie consumat cu moderatie de persoanele cu afectiuni ale tractusului digestiv din cauza aditivului carageenan.
Praful pentru budinca de soia indulcit cu fructoza aroma de capsuni Vitalia este un produs: „100% vegetal, 0% colesterol, 0% lactoza, produs bogat in proteine de soia realizat din plante nemodificate genetic, produs fara arome si coloranti artificiali”. Asa scrie pe eticheta. Tot de acolo aflam ca are in compozitie: „Praf de soia integral, lapte praf din soia, fructoza, amidon modificat, lecitina din soia E322, carageenan (E407), sare, arome identice natural (n.r.: artificiale), coloranti naturali”.
O portie ne aduce „calorii 103, calorii provenite din grasimi 31,6, grasimi 3,51, grasimi saturate 0,66 g, lecitina 1,21 g, colesterol 0 g, sodiu 80 mg, carbohidrati 14,3 g, fibre alimentare 1,4 g, fructoza, proteine 3,6, vitamina A 0%, vitamina C 0%, calciu 1,8%, fier 5,8”.
ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca produsul in sine poate fi preparat si in varianta de post, avind o densitate calorica mica si un aport relativ echilibrat de nutrienti. Calitatea produsului ar fi fost si mai buna daca nu s-ar fi utilizat substanta de ingrosare, carageenan E407. Produsul poate fi utilizat si in dietele hipocalorice pentru managementul greutatii. Produsul poate fi consumat de majoritatea categoriilor de persoane, cu exceptia celor care au intoleranta la fructoza sau alte componente ale budincii.
Sursa: Jurnalul National