Un delicios sortiment de cascaval bio produs de gospodaria ecologica Lavinia si Willi Schuster din localitatea sibiana Mosna. Este obtinut in casa, din lapte de vaca integral, provenit din agricultura ecologica, si are 48% grasime.

Mutschli este o foarte populara specialitate traditionala de “branza elvetiana”. Reteta provine din emmental. Are un gust puternic aromat si se fabrica din cantitati mult mai mici de lapte proaspat de vaca decat emmentalul, care este un cascaval mare, facut din 1.000 de litri de lapte, ne-a explicat Willi Schuster. “Se face din lapte crud. Din 20 de litri obtii 1,5 kilograme de Mutschli. Se lasa la maturat opt saptamani”, a adaugat el.

COMERT. Acest produs poate fi cumparat doar de la magazinul Biocoop din Sibiu – deschis doar lunea, miercurea si vinerea, de la ora 12:00 la ora 18:00 – sau direct de la ferma familiei Schuster. Un kilogram costa cam 40 de lei. Savurati acest produs sanatos si gustos cu un pahar cu vin rosu.

“Branza elvetiana” este numele generic pentru mai multe sortimente de branzeturi si cascavaluri originare din aceasta tara. Sunt cunoscute 450 de sortimente de “branza elvetiana”, clasificate in cinci categorii: foarte tari, tari, semitari, semimoi si moi.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here