Produsul zilei: Ceaiul Armoniei, dupa o reteta Hildegard

Gutuie, fructe de fenicul, frunze de roinita, rizom de lemn dulce, macese, coriandru, fructe de anason, rizom de galangal si gomphrena. Acest amestec de plante ecologice – Ceaiul Armoniei – a fost „inventat” de o calugarita vindecatoare din se-colul al XII-lea, Hildegard von Bingen, si a fost „readus” la viata de firma austriaca Sonnentor.

PLANTE. Dar la ce sint bune plan-tele din acest ceai? De exemplu, feniculul are proprietati antisep-ti-ce, carminative si creste diu-reza. De asemenea, este galactogog, sedativ usor, antispastic bronsic si expec-to-rant. Roinita aduce buna-dis-po-zi-tie. De secole, ea este folosita ca un re-me-diu natural pentru starile de me-lan-colie si de letargie. Roinita reda vi-talitatea, calmeaza nervii si in-ta-res-te memoria. In medicina po-pulara, lemnul dulce este utilizat ca la-xativ si calmant al tusei. Atentie! Cea-iul de lemn dulce este contraindicat la bolnavii hipertensivi. Macesele sint foarte apreciate pentru con-ti-nu-tul lor bogat in vitamina C si a can-titatilor mai mici din vitaminele A, B1, B2, P, K si acid nicotinic. Ele au efect tonic vitaminizant si stimu-lea-za secretia biliara. Coriandrul are actiune carminativa si stoma-hi-ca. Ceaiul de anason este expectorant si calmeaza colicile intestinale si stomacale la sugari si copii. Galangalul este un condiment picant foarte apre-ciat in Asia. Gomfrena este una din-tre cele mai puternice plante cu pro-prietati tonice, revitalizante si an-titumorale din bazinul Amazoniei.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *