Programul “Rabla” pentru electrocasnice

Desi au parcarea plina de vechituri de care ar vrea sa scape, romanii n-au bani sa le inlocuiasca. Este mai simplu la televizoare si masini de spalat
programul rabla pentru electrocasnice
Retailerii se inghesuie sa reduca preturile electrocasnicelor pentru care clientii pot aduce “la schimb” produse uzate.

Electrocasnicele vechi de prin casa pot fi predate la magazin, iar in schimbul acestora va puteti cumpara televizoare sau masini de spalat, aragazuri si frigidere, toate nou-noute, cu reduceri intre 10 si 25%.
Doua sunt scopurile: pe de o parte, romanii recicleaza – conditie obligatorie in UE. Iar magazinele inregistreaza, in cadrul acestor campanii, vanzari mai mari decat in orice alta perioada de reduceri de peste an.

La Altex de exemplu, reducerea de 15% se aplica la achizitia unui nou echipament frigorific sau masina de spalat rufe din marcile Electrolux, Zanussi sau AEG. La predarea vechiturii, direct in magazin, se acorda un voucher ce poate fi folosit la achizitia noului produs. Campania, demarata la sfarsitul saptamanii trecute, este valabila o luna de zile.

Si alti retaileri au adoptat acest sistem, numit buy-back, si care presupune acceptarea unui produs vechi ca avans la vanzarea unuia nou. Metro Cash&Carry acorda o reducere intre 10 si 25% in vanzarea de produse prin sistem buy-back, iar Carrefour, o reducere cuprinsa intre 20 si 25%.

“Prin sistemul de colectare usor accesibil si prin campaniile promotionale, contam pe educarea populatiei in vederea dezvoltarii unui comportament orientat spre protectia mediului”, a spus Dan Ostahie, presedintele Altex. La Carrefour, vanzarile in sistemul buy-back sunt mai mari decat in orice alta perioada de promotii.

Au “furat” de la auto

Retailerii s-au inspirat din industria auto atunci cand au gandit sistemul de promotii in schimbul vechiturilor. In programul “Rabla”, cel care isi duce masina veche la casat primeste o prima de 3.000 de lei la achizitia uneia noi.

Dar, spre deosebire de anul trecut, cand romanii s-au inghesuit sa profite de promotie, dificultatea obtinerii creditelor i-a facut mai reticenti in aceasta vara. De la demararea programului Rabla, in 2 iunie, au fost acordate prime pentru doar 12.387 de masini noi, din totalul celor 40.000 disponibile, adica doar pentru o treime.

Vechi sa fie!
reduceri prin reciclare
In afara de frigidere, aspiratoare si televizoare, in ofertele magazinelor care practica sistemul buy-back intra si calculatoarele, precum si LCD-urile. Echipamentul schimbat in magazin poate fi vechi sau foarte vechi, functional sau nu.

Pentru retaileri nu conteaza acest aspect, pentru ca ei le vor trimite direct in centrele de reciclare, aflate in toate marile orase din tara.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente