Programul de granturi mici al Fondului Global de Mediu se retrage din tara noastra

 Programul de granturi mici al Fondului Global de Mediu se retrage din tara noastra
Programul de granturi mici al Fondului Global de Mediu se retrage din tara noastra

Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu (GEF SGP) si-a incheiat activitatea in tara noastra, dupa o perioada de noua ani in care a finantat activitati de protectia mediului, imbunatatirea conditiilor de viata ale populatiei si intarirea capacitatii comunitatilor, arata un comunicat de presa.

Ceremonia de inchidere a programului a avut loc sambata in prezenta oficialilor programului si a 20 din cele peste 60 de organizatii neguvernamentale din Romania care au beneficiat de fonduri, fiind gazduita de Administrata Parcului Natural Vanatori Neamt.

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului “Impactul Fondului Global de Mediu – Programul de Granturi Mici 2004 – 2013 in Romania”, derulat de Asociatia Alma-Ro.

“Intr-o perioada in care fondurile destinate proiectelor implementate de ONG-uri sunt tot mai reduse, granturile oferite de GEF SGP au fost ca o gura de oxigen. Au oferit acestor organizatii posibilitatea sa-si materializeze ideile si sa-si indeplineasca obiectivele, sa castige experienta si sa se dezvolte ca organizatie”, a declarat Tania Mihu, coordonator national al programului.
In tara noastra, GEF SGP a finantat pana in prezent 94 proiecte, cu o valoarea totala de peste 6 milioane de dolari, din care granturile au reprezentat jumatate, restul fiind cofinantari din partea organizatiilor aplicante si a partenerilor.

Aplicantii eligibili ai programului de granturi au fost organizatiile neguvernamentale (ONG) si organizatii comunitare, in parteneriat cu autoritati locale, sectorul public sau privat si institutii de invatamant. Peste 100 de comunitati (cu mai mult de 500.000 locuitori) au fost beneficiari directi ai proiectelor GEF SGP.

Printre tipurile de activitati urmarite de finantatori s-au numarat: campanii de informare, module educationale, proiecte demonstrative, evenimente de diseminare si constientizare prin care se urmareste implicarea activa a comunitatii, promovarea dezvoltarii durabile si obtinerea de beneficii globale de mediu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente