Array

Programul Rabla 2013

Programul Rabla 2013
Programul Rabla 2013

Distribuirea tichetelor valorice pentru Programul Rabla 2013 va demara joi sau vineri, pana atunci dosarele colectorilor si dealerilor fiind in evaluarea Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat Rovana Plumb, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

„Procedura in ceea ce priveste tichetele in programul de innoire a parcului auto continua. S-a finalizat procedura de depunere a dosarelor. In momentul acesta, Administratia Fondului pentru Mediu evalueaza acele dosare. In acelasi timp, la nivel national, inspectorii Garzii de Mediu, impreuna cu reprezentantii Fondului pentru Mediu, verifica daca acei colectori si dealeri indeplinesc criteriile prevazute de legislatia in vigoare, in asa fel incat, dupa etapa de evaluare, sa se posteze pe site lista cu toti cei care au indeplinit toate conditiile si sa inceapa distribuirea tichetelor. Estimam ca, in cursul saptamanii viitoare, dupa miercuri, adica joi sau vineri, va incepe distribuirea tichetelor valorice”, a declarat acum cateva zile ministrul Mediului, citat de Agerpres.

393 de dosare au fost depuse de catre colectorii si producatorii/dealerii auto in cadrul Programului Rabla 2013, potrivit datelor AFM. Din acest total, 288 apartin colectorilor, iar 105 dosare producatorilor/dealerilor auto. Termenul-limita de trimitere a dosarelor de validare a fost 23 mai 2013.

Conform datelor citate, dupa publicarea listelor cu cei validati, urmeaza doua zile in care pot fi depuse eventuale contestatii pe adresa AFM.

In acest an, Fondul de Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul ‘Rabla’, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

Potrivit regulilor, in 2013, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei, cat era in 2012.
Sesiunea se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul-limita in care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie.
Prin Programul Rabla derulat anual din 2005 si pana in prezent au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi, reiese din datele oficiale ale AFM.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente