Iesenii ies in strada pentru protejarea naturii

Iesenii ies in strada pentru protejarea naturii
Iesenii ies in strada pentru protejarea naturii

Pe 5 iunie se sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului, iar societatea civila din Iasi continua sa ia atitudine in fata distrugerii sistematice a naturii si marcheaza aceasta zi printr-o serie de manifestari in Parcul Copou

Iesenii primesc in aceste zile un semnal si un indemn de a actiona pentru salvarea patrimoniului natural pentru care au datoria de a-l lasa nealterat generatiilor viitoare. “Suntem obligati sa monitorizam fiecare pas al autoritatilor pentru ca legile nu sunt respectate, iar respectul pentru calitatea vietii cetatenilor si protectia mediului nu mai exista printre cei care ne guverneaza. Vocea cetatenilor si a societatii civile cu greu mai razbate in media in noianul de scandaluri politice. Agenda cetatenilor nu este agenda politicienilor”, a spus Virgil Iordache, presedintele Asociatiei Cetatenilor Abuzati din Romania.

Rosia Montana, gazele de sist, organismele modificate genetic, microhidrocentralele, amenintarea Dunarii si Deltei, defrisarile masive ale padurilor, poluarea aerului sunt principalele directii de actiune si lupta ale societatii civile si ale cetatenilor. Manifestarea va incepe in Iasi la ora 18.00, in Parcul Copou. In perioada 05-08 iunie, va avea loc o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, actiune organizata de municipalitate. Cetatenii implicati vor primi premii oferite de Asociatia ROREC in data de 10 iunie la sediul Salubris.
Iesenii care doresc sa scape de aparatura electronica o pot face la punctele de colectare pe Esplanada Oancea, marti intre 10.00 si 18.00, in Podu de Piatra, miercuri intre 10.00 si 18.00, Piata Pacurari, joi intre 10.00 si 18.00 si in Piata CUG, vineri intre orele 10.00 si 18.00.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente