Array

Programul “Rabla”, a doua etapa

Harburile de peste 12 ani vechime valoreaza 3.000 de lei daca proprietarii se inscriu in Programul “Rabla”
Termen. De la 1 septembrie si pana pe 12 noiembrie va puteti schimba vechea masina pe una noua, cu sprijin de la stat

Arpad Dobre

Daca aveti o masina mai veche de 12 ani, o puteti duce de la 1 septembrie la casare si veti primi 3.000 de lei (30 de milioane de lei vechi) ca avans pentru un autoturism nou. Cei care nu au apucat sa-si schimbe vechea masina in prima etapa a Programului de stimulare a innoirii parcului national auto (termen 31 august 2007) se pot inscrie de luna viitoare la un producator/dealer validat. Lista producatorilor si importatorilor autorizati sa participe la acest program se afla pe site-ul Administratiei Fondului de Mediu – www.afm.ro.
Etape

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a alocat, pana la 1 august, prima de casare de 3.000 lei pentru 10.721 de masini din totalul de 16.500 incluse in Programul “Rabla”. Potrivit AFM, cele 5.800 de autovehicule ramase vor fi redistribuite pentru urmatoarele doua etape, in perioada 1 septembrie-12 noiembrie 2007, respectiv 13 noiembrie-12 decembrie 2007.
Pasi de urmat

Daca vreti sa va schimbati masina mai veche de 12 ani trebuie sa va prezentati la un producator (importator) autorizat, de la care sa cereti o nota de acceptare, apoi duceti masina la casare, la o firma autorizata. Dupa primirea certificatului de distrugere urmeaza radierea masinii si revenirea la producatorul (importatorul) auto. Aici prezentati copiile legalizate ale buletinului (cartii) de identitate, certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat, certificatul de distrugere al acestuia si originalul certificatului de radiere si nota de acceptare a producatorului.
Masina trebuie sa aiba, cumulativ, urmatoarele componente: motor, transmisie, roti, caroserie, sasiu si echipament electric. Autovehiculul trebuie sa ajunga la REMAT prin propria propulsie (nu tractat).
Documente necesare

Pentru obtinerea primei de casare de 3.000 lei sunt necesare urmatoarele documente: actul de identitate, copie, certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat, copie legalizata, certificatul de distrugere al autoturismului uzat (copie legalizata), certificatul de radiere al autoturismului uzat, in original, actul de succesiune (copie legalizata), daca masina a fost mostenita.

Sursa: Cancan

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente