Este putin probabil ca preturile la electricitate sa mai creasca in acest an

Tariful platit de populatie pentru energia electrica va ramane acelasi pana la finele anului, daca situatia meteorologica si cea hidrologica se mentin la nivelul celor din prezent, a declarat, citat de NewsIn, directorul din cadrul reglementatorului din energie, Viorel Alicus.

Directorul general al Departamentului Preturi si Tarife in domeniul energiei electrice din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Viorel Alicus, a declarat ca, in prezent, reglementatorul analizeaza efectele perioadei de canicula asupra costurilor de productie si asupra preturilor din sistemul energetic.

“Daca in a doua jumatate a lunii august si in septembrie, situatia meteo si cea hidro se mentin la nivelul celor din prezent si nu vom mai avea perioade caniculare, ca in iulie, este putin probabil sa avem cresteri de preturi pentru populatie in acest an. Chiar daca perioada caniculara a avut efecte, costurile suplimentare pot fi preluate de sistem. Totul depinde insa de temperaturile care vor fi inregistrate in perioada urmatoare”, a precizat Alicus.

Acesta a mai spus ca abia in luna noiembrie ANRE va sti cu exactitate daca pretul energiei pentru populatie va creste de la 1 ianuarie si cu ce procent.
Citeste articolul Este putin probabil ca preturile la electricitate sa mai creasca in acest an integral in Wall Street

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente