Programul RABLA, aplicat si pentru aparatura electronica si electrocasnica

Programul RABLA va fi aplicat si pentru aparatura electronica si electrocasnica! Agentia Romana pentru Conservarea Energiei propune acordarea unui bonus de 50 de euro pentru fiecare frigider, masina de spalat sau aparat de aer conditionat din clasa energetica de consum A si A+, cumparate. Programul se aplica de anul viitor, iar statul va cheltui pentru el aproximativ cinci milioane de euro.

Frigiderul bunicii sau masina de spalat veche, aruncate in camara, ar putea deveni o mica afacere de anul viitor. In cautarea eficientei energetice, statul a gasit o metoda prin care ii incurajeaza pe romani sa-si cumpere electronice si electrocasnice cu un consum redus de energie. Asta pentru un bonus de 50 de euro oferit pentru fiecare aparat din clasa energetica de consum A si A+ cumparat.

“Daca am schimba spre exemplu 100.000 de aparate, asta comparand cu media din ultimii ani de 500.000 de aparate cumparate la nivel national. Daca noi am putea sa avem un buget pentru macar 100.000, asta ar insemna 5 milioane de euro”, a declarat directorul Directiei de Supraveghere a Pietei ARCE, Cristiana Calugar.

Bonusul s-a stabilit, la fel si clasa energetica a aparatelor… mai ramane de vazut si cum vor fi acordati banii. Sunt doua variante posibile: prin factura de plata a energiei la furnizorii de utilitati sau direct prin magazine.

Sursa: The Money Channel

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente