Programul Rabla continua si in 2009- se asteapta casarea a 60000 masini

In aceeasi zi cu anuntul privind suspendarea taxei auto pentru masinile noi, Guvernul a anuntat si programul de reinnoire a parcului auto pe 2009, cunoscut si ca Rabla.
programul rabla
Suma alocata pentru derularea acestui program anul viitor fiind de 180 de milioane de lei, a anuntat ministrul Mediului, Attila Korodi.

Astfel, incepand cu prima zi a anului urmator, se vor aloca bani pentru scoaterea din uz a 60000 de masini, ceea ce inseamna o cota aproape dubla fata de cea stabilita pentru anul in curs. Prima de casare in schimb va fi mentinuta la nivelul actual- 3000 lei.

In perioada imediat urmatoare Ministerul Mediului impreuna cu producatorii si importatorii vor stabili redistribuirea cotei neconsumate. Premierul a precizat insa ca o mare parte din aceasta cota se va indrepta spre cea a vehiculelor ieftine.

Programul de innoire a parcului auto prevede ca pentru orice de autoturism mai vechi de 12 ani sa se achite de catre stat o suma prestabilita ce se constituie avans pentru achizitionarea unei masini noi.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente