Programul Rabla reincepe la 1 iunie

Programul de innoire a parcului auto, cunoscut si sub numele de Programul Rabla, va incepe in acest an pe 1 iunie. Acesta se va desfasura in doua etape si se va incheia pe 12 decembrie, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul mediului, Attila Korodi.

Prima etapa a programului se va desfasura intre 1 iunie si 25 septembrie, iar a doua, intre 1 octombrie si 12 decembrie. In program vor intra 40.000 de masini, prima de casare fiind aceeasi ca si anul trecut, de 3.000 de lei. Suma alocata de Ministerul Mediului pentru acest program este 120 de milioane de lei.

Producatorii sau importatorii acceptati in acest program si numarul de masini cu care participa vor fi afisati din 30 mai, pe www.mmediu.ro si www.afm.ro.

De program pot beneficia persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autoturism functional, inmatriculat in Romania, a carui vechime depaseste 12 ani. Pentru a participa la program, un proprietar trebuie, in primul rand, sa se inscrie la un producator sau un importator validat, de la care primeste o nota de acceptare, valabila 30 de zile. Cu nota de acceptare, proprietarul va preda masina veche unui agent economic autorizat in dezmembrarea de masini. Acesta trebuie sa dea in schimbul masinii un certificat de distrugere. Cu acest act, cetateanul isi va radia din circulatie autovehiculul. In baza certificatelor de distrugere si de radiere a autoturismului, proprietarul primeste o suma de casare, de 3.000 de lei, care va fi virata in contul de trezorerie al producatorului la care este inscris, pentru cumpararea unei masini noi.

In 2007, Ministerul Mediului a eliminat din trafic 16.444 de masini vechi, dintre cele 16.500 propuse.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente