Proiect de mediu implementat la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Botosani

  Proiect de mediu implementat la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Botosani

  La Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Botosani a avut loc lansarea proiectului ” Impreuna pentru o scoala verde „- proiect finantat de Fundatia Pentru Parteneriat si MOL Romania prin programul „Spatii verzi” 2011. Proiectul este implementat de Asociatiei de sprijin a copiilor si tinerilor cu cerinte educative speciale „Impreuna vom reusi” Botosani, in parteneriat cu Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Botosani si Agentia pentru Protectia Mediului.

  Scopul proiectului este infiintarea unei zone pentru recreere in curtea Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Botosani – prin implicarea membrilor comunitatii in amenajarea spatiului verde -coordonatorul proiectului fiind prof. Adina Cical -directorul scolii. Spatiul are marimea de aproximativ 250 m.p. si prin amenajare corespunzatoare va deveni un loc de recreere prin odihna si activitati sportive. De asemenea, intretinerea noul spatiu prin ingrijirea plantelor si igienizarea locului va fi o alternativa foarte placuta de petrecere a timpului liber pentru copii, familiile acestor copii si pentru intreaga comunitate.

  La manifestare au participat din partea APM Botosani- ing. Narcisa Dumitriu, din partea Asociatiei „Impreuna vom reusi!” comitetul director , elevi ai scolii, parinti si profesori.Toti cei prezenti au primit materiale informative cu date despre proiect.

  Spatiul verde obtinut va ramane in administrarea Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Botosani va fi permanent intretinut prin activitati de irigare, plivire, tuns gazon, rarit si repicat plante, curatat plantele lemnoase de ramurile uscate, protejarea de factorii nocivi (ex: inghet).Se va institui in scoala o patrula care va monitoriza permanent starea spatiului verde (chiar si in vacante) si va aduce la cunostinta membrilor echipei de proiect pentru a lua masurile necesare. Toate aceste lucrari vor fi realizate de elevi si alti voluntari dintre membrii comunitatii.

  Finantarea primita este de aprox. 8 000 RON, iar durata proiectului este de 5 luni.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *