In perioada 20-27 ianuarie 2008, o delegatie din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Gorj, formata din 5 persoane, impreuna cu directorul executiv al Agentiei de Protectie a Mediului Gorj, Gheorghe Fometescu, a participat la o etapa intermediara din cadrul Proiectului Plan de Management al Deseurilor in judetul Gorj. Proiectul se deruleaza in cadrul Programului de cooperare Romania ROE-023-06, intre Guvernul Romaniei si Guvernul Flamand. Bugetul total al proiectului este de 82.288,85 Euro.
Partenerii in cadrul acestui proiect sunt ECOREM nv-Belgia, lider aplicant stabilit de Guvernul Flamand, Consiliul Judetean Gorj, ca partener lider-Romania si Agentia pentru Protectia Mediului Gorj. In programul organizat de catre ECOREM nv, au fost facute vizite la companiile flamande: VEOLIA, la depozitul de deseuri industriale, HOOGE MAY, la depozitul ecologic de deseuri menajere si asimilabile, IMOG, la incineratorul si statia de sortare si la OVAM, Autoritatea de Protectie a Mediului din Regiunea Flandra.
De asemenea, delegatia din Gorj a participat la prezentarea proiectului FASIVER, realizat in parteneriat public-privat, din care face parte si ECOREM nv. Proiectul avanseaza solutii privind decontaminarea solurilor poluate chimic, precum si tratarea namolurilor rezultat in urma extragerii acestuia din canalele de navigatie.
Programul de lucru s-a incheiat cu o ampla prezentare a Proiectului Plan de Management al Deseurilor in judetul Gorj, in faza semifinala, ocazie cu care partenerii au propus completari si solutii de implementare a proiectului.
Proiectul se va incheia la sfarsitul lunii februarie 2008 si va constitui parte integranta din Planul Judetean de Gestionare a Deseurilor in judetul Gorj, document elaborat de Consiliul Judetean impreuna cu Agentia de Protectie a Mediului Gorj.

Sursa: Lupta in Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here