Reprezentantii Directiei Sanitar -Veterinare Gorj se afla in alerta maxima, dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute au fost depistate mai multe focare de rabie, inclusiv in municipiul Tg. Jiu, pe strada Dumbrava. In Vladimir, un cal a fost omorat, deoarece era suspect de rabie, fapt confirmat dupa ce au fost facute analizele.

Focarele de rabie provenite de la vulpi se inmultesc cu fiecare zi ce trece. In ultimele trei zile, au aparut cinci focare, doua dintre ele fiind in localitatea Tg. Carbunesti, unul in Vladimir, unul la Jupanesti, iar ultimul a aparut in municipiul Tg. Jiu pe strada Dumbrava. In cursul week-endului trecut, o patrula de politisti a gasit o vulpe moarta. Acestia au dus-o la laboratorul Directiei Sanitar-Veterinare Gorj, pentru analize, in urma carora s-a constatat ca vulpea avea rabie. “Este o mare problema, deoarece in Tg. Jiu sunt si foarte multi caini vagabonzi. Cei de la Pro Animals s-au angajat ca vor face vaccinari. Ne asteptam ca numarul focarelor de rabie sa creasca in continuare, deoarece este perioada de inmultire”, a precizat Ion Iliuta, directorul Directiei Sanitare Veterinare Gorj.

Vulpe pe post de minge de fotbal
Cativa tineri din Jupanesti au gasit, weekend -ul trecut, o vulpe moarta ,pe care au luat-o si s-au jucat cu ea, fara sa stie ca vulpea este bolnava de rabie. Toti tinerii care au intrat in contact cu acea vulpe au fost vaccinati imediat.

Cal bolnav de rabie
In localitatea Vladimir, judetul Gorj, un cal a fost ucis, dupa ce acesta era suspect de rabie. “Am fost pentru a lua probe pentru analize, ieri dupa amiaza (n.r. duminica), iar analizele au aratat ca avea rabie”, a precizat Ion Iliuta.

Peste zece focare active in judetul Gorj
In prezent, in judetul Gorj exista focare de rabie in Stoina, focar existent de anul trecut, Logresti – doua focare, Tg. Carbunesti – doua focare, Jupanesti, Turcinesti, Dragotesti, Vladimir, Cruset, Bumbesti Pitic – doua focare, Targu Jiu. Toate aceste focare sunt active, insa sunt in faza de combatere.

Sursa: Lupta in Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here