Proiecte de mediu in valoare de peste 13 milioane lei

Proiecte de mediu in valoare de peste 13 milioane lei

ONG-urile, unitatile de invatamant si adiministratiile au depus numeroase periecte de mediu.
Administratia Fondului pentru Mediu gestioneaza o serie de programe pentru protectia mediului precum Programul vizand educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului. Printre acestea se numara programul de realizare a pistelor pentru biciclisti, programul de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate dar si reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor.
Programe
„Programul vizand educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului se adreseaza organizatiilor neguvernamentale si unitatilor de invatamant”, a precizat directorul executiv al APM Bihor, Ovidiu Daescu.
Scopul programului il reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor vizand educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului. In cadrul acestui program s-au aprobat doua proiecte si anume: Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara REOSAL Bors (salubrizare) in valoare de 86.958,90 lei si Asociatia Pro Valea Crisului Repede, Urvind, com Lugasu de Jos in valoare de 81.959,22 lei.
Programul de realizare a pistelor pentru biciclisti se adreseaza unitatilor administrativ-teritoriale si are ca scop imbunatatirea calitatii mediului prin inlesnirea transportului mai putin poluant, in conditii de siguranta. In cadrul programului s-au depus un numar de opt proiecte de catre: comuna Lugasu de Jos in valoare de 1.414.360,29 lei, Madaras -1.297.683,00 lei, Tileagd -1.458.301,32 lei, Marghita – 2.483.251,00 lei, Beius – 2.491.999,96 lei, Sintandrei -1.499.957,81 lei, Alesd – 237.512,80 lei dar si Primaria Oradea – 2.225.270,70 lei.
„Programul de imbunatatire a calitatii mediului prin impadurirea terenurilor degradate, reconstructia ecologica si gospodarirea durabila a padurilor se deruleaza in perioada 18.07 – 19.08.2011”, a punctat Ovidiu Daescu.
Programul se adreseaza unitatilor administrativ-teritoriale care au in proprietate ori administrare terenuri degradate care pot fi ameliorate prin lucrari de impadurire, in vederea protejarii solului, a refacerii echilibrului hidrologic si a imbunatatirii conditiilor de mediu. Mai multe detalii sunt cuprinse in ghidul de finantare afisat pe site-ul AFM – www.afm.ro – sectiunea Programul de imbunatatire a calitatii mediului pentru impadurirea terenurilor degradate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *