Array

Proiecte pentru protectia mediului

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu, lanseaza prima sesiune de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii. Proiectele selectionate vor beneficia de asistenta financiara nerambursabila, din Fondul European de Dezvoltare Regionala ( FEDR), prin POS Mediu.

Proiectele trebuie sa vizeze elaborarea sau revizuirea planurilor, strategiilor si a schemelor de management ale ariilor protejate, mentinerea si respectiv imbunatatirea situatiei habitatelor si speciilor in ariile naturale protejate, investitii in infrastructura pentru uz public orientata spre protectia si gestionarea mediului in ariile protejate, activitati de consultare, constientizare si informare, activitati de instruire si de crestere a capacitatii institutionale. Data limita de transmitere a proiectelor este 15 decembrie 2007.

Trebuie mentionat faptul ca pentru perioada 2007 – 2013, 215 milioane Euro, din care grant UE 172 milioane Euro sunt disponibile pentru proiectele din domeniul protectiei naturii. Finantarea vizeaza in primul rand ariile naturale protejate din cadrul retelei Natura 2000, prin aceasta retea urmarindu-se conservarea speciilor si a habitatelor de interes european. In acest sens, Romania trebuie sa pregateasca masuri relevante de protectie pentru sit-urile de importanta europeana, ca parte a obligatiilor sale de Stat Membru in Uniunea Europeana. Reteaua Natura 2000 este estimata la aproximativ 15% din teritoriul national.Administratorii sau custozii ariilor protejate, administratiile publice, ONG-urile, institutele de cercetare, universitatile, muzeele sunt potentiali beneficiari ai acestei axe prioritare de finantare din cadrul POS Mediu.

Sursa: Unirea

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente