Primaria Eforie protejeaza spatiile verzi

Spatiile verzi au fost incluse in categoria zonelor protejate si la Eforie, autoritatea locala investind in material dendrologic pentru a face parcurile mai atractive pentru localnici, dar si pentru turisti.

Dupa ce in ultima perioada, in mai multe orase din tara s-au iscat controverse in ce priveste diminuarea alarmanta a suprafetelor parcurilor si Primaria Eforie a luat initiativa protejarii si reamenajarii spatiilor verzi. Potrivit primarului Ovidiu Brailoiu, la nivelul localitatilor Eforie Sud si Eforie Nord a fost efectuat in primavara un sondaj care a relevat ca locuitorii orasului cred ca locul in care traiesc este deficitar in ce priveste spatiile verzi si locurile de joaca pentru copii.

„Pana sa ajung eu primar, spatiile verzi erau lotizate si vandute”, ne-a declarat primarul Brailoiu, adaugand ca in ultima perioada, Primaria Eforie a acordat o mare atentie amenajarii parcurilor. Astfel, parcul de la Teatrul de Vara din Eforie Sud a devenit o locatie, unde in zilele toride de vara turistii se opresc sa se bucure de priveliste si sa-si mai traga sufletul. Peisajul este completat si de fantanile arteziene, reabilitate anul acesta. Si in Eforie Nord parcurile au capatat o noua fata datorita lucrarilor de reamenajare, inclusiv cel de la Teatrul de Vara, unde au fost puse pavele si s-au plantat flori si arbusti. Statiunea se mandreste si cu sase palmieri care marginesc aleea de intrare in parc si dau un aer exotic privelistii. Statiunea Eforie Nord mai are inca un parc, apreciat in special de locuitorii blocurilor de pe str. Mihail Kogalniceanu, situate in vecinatate. Este vorba despre Parcul Covasna.
Refacerea falezei costa milioane de euro

In ultima perioada, primaria din localitate s-a ocupat si asfaltarea soselei de pe faleza din Eforie Sud. Au fost refacute trotuarele, insa, din pacate, nu si cele aflate pe malul marii, unde au fost probleme cauzate de ploile abundente din aceasta vara. Primarul Ovidiu Brailoiu se bazeaza insa pe faptul ca va primi bani de la guvern pentru refacerea falezei. Din primele estimari se pare ca lucrarile de consolidare a falezei si a digurilor de larg vor depasi 40 milioane de euro.

Sursa: Ziua de Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *