Array

Proiectul de decontaminare al sitului poluat de la Posta Rat bate pasul pe loc!

Proiectul de decontaminare al sitului poluat de la Posta Rat bate pasul pe loc!
Proiectul de decontaminare al sitului poluat de la Posta Rat bate pasul pe loc!

Contestatiile sunt cele care pun piedici evolutiei proiectului, declara reprezentantii administratiei locale. Primarul Tudor Stefanie a declarat ca procedurile administrative se misca foarte greu…pe 14 februarie s-a deschis licitatie de executie, ocazie cu care s-au prezentat 10 ofertanti.

„Din nefericire s-a despus contestatie la CNSC pentru derularea proceduri, in acest moment este suspendata evaluarea ofertelor de la lucrarile de executie, ca atare pana nu primim un rezultat de la comisia de evaluare a contestatiilor nu se mai face nimic. Mai exista o licitatie pentru supervizarea proiectului, luna aceasta se ma termina evaluare si daca nu vor fi contestatii vom semna contractul” explica primarul turdean.

Proiectul „Reabilitarea Sitului Poluat Istoric – Depozit Deseuri Periculoase UCT – Posta Rat”, are o valoare totala de 81.931.471 lei, 80% din sustinerea financiara revine fondurilor europene, 18% din bani provin de la bugetul statului, iar bugetul local contribuie cu 2% din valoarea acestuia.

Decontaminarea sitului si transformarea acestuia in spatiu verde se fa face intr-un interval de timp de 33 de luni si va fi finalizat teoretic pana pe 10 aprilie 2014.

Acest proiect are ca obiectiv elimitarea impactului activitatilor poluatoare asupra sanatatii umane si a mediului inconjurator, totodata reducerea mobilitatii contaminantilor prezenti pe sit, pentru ca solulul sa fie pastrat la conditiile standard ca utilizarea de spatiu verde pentru accesul public.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente