Rovana Plumb, la consiliul de Mediu al UE

Rovana Plumb, la consiliul de Mediu al UE
Rovana Plumb, la consiliul de Mediu al UE

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, va participa joi la reuniunea Consiliului de Mediu al Uniunii Europene, care se desfasoara la Bruxelles si reuneste ministri ai mediului din Statele Membre.

In cadrul acestei reuniuni, presedintia irlandeza a UE va supune dezbaterii Consiliului propunerea de Directiva de modificare a Directivei 2011/92/UE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice si private asupra mediului, propunerea de Directiva de modificare a Directivei 98/70/CE privind calitatea benzinei si a motorinei, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

Totodata, in cadrul dezbaterilor Consiliului de Mediu al UE vor fi supuse dezbaterii si propunerea de modificare a Directivei 2009/28/CE privind promovarea utilizarii energiei din surse regenerabile si propunerea de Regulament privind accesul la resursele genetice si distribuirea corecta si echitabila a beneficiilor care rezulta din utilizarea acestora in Uniune.

Tot cu aceasta ocazie se va organiza un schimb de opinii referitoare la Raportul privind revizuirea Regulamentului REACH; Comunicarea Comisiei „A doua revizuire a cadrului de reglementare a nanomaterialelor”.

In marja reuniunii Consiliului de Mediu, va fi organizat si un dejun de lucru, in cadrul caruia urmeaza sa fie discutate actiunile ulterioare Conferintei Rio+20: obiectivele de dezvoltare ale mileniului, obiectivele de dezvoltare durabila si un cadru cuprinzator pentru dezvoltarea durabila si eradicarea saraciei dupa 2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente