Array

Proiectul european pentru serviciul de transport urban cu biciclete asteapta finantarea

Proiectul european pentru serviciul de transport urban cu biciclete asteapta finantarea

Proiectul din fonduri europene privind amenajarea a 50 de statii self-service pentru inchierere de biciclete a trecut in ultima etapa cea a aprobarii finantarii.
La finalul saptamanii trecute expertii independenti avizati de Ministerul Dezvoltarii au finalizat vizita in teren – acesta fiind ultimul pas inainte de aprobarea finantarii, in care se verifica viabilitatea si eligibilitatea din punct de vedere tehnic a unui proiect.
“In acest moment asteptam aprobarea finantarii, iar apoi urmeaza o perioada de precontractare si semnarea oficiala a contractului. Odata asigurata finantarea proiectului, care este in procent de 98% nerambursabila, urmeaza implementarea, respectiv licitatiile si executia statiilor de self-service. Daca totul merge conform graficului, in 18 luni de la inceperea executiei vom avea la Cluj-Napoca un sistem de bike-sharing cum exista in marile capitale ale Europei” a declarat primarul Sorin Apostu.
Intreg proiectul are ca obiectiv crearea unei retele de 50 de puncte intermodale pe intreg teritoriul orasului care va oferi posibilitatea de inchiriere de biciclete in regim self-service. Practic, dupa o inregistrare prealabila si o generare de card de membru, utilizatorul se autentifica la sistem si i se elibereaza automat o bicicleta pe care o poate folosi si apoi depune in oricare alt rastel automatizat din sistem.
Tinta este promovarea transportului ecologic in Cluj-Napoca si reducerea traficului auto, prin promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban.
Totodata, prin acest proiect se va asigura si amenajarea unei retele suplimentare de circa 40 km de piste de biciclete, din care, o mare parte pe teritoriul municipiului Cluj Napoca. Se va asigura legatura cu comunele limitrofe, Floresti si Apahida.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente