14 hectare de pasune impadurite de voluntari

0
528
14 hectare de pasune impadurite de voluntari
14 hectare de pasune impadurite de voluntari

Seful Inspectiei Silvice si de Vanatoare Bistrita-Nasaud, Savir Moisil, spune ca in urma campaniei „Luna Padurii”, cu ajutorul voluntarilor au fost impadurite 14 hectare de teren, care nu puteau fi utilizate pentru agricultura.

„Programul cuprinde atat impaduriri in padurile administrate de Directia Silvica, dar si in paduri administrate de cele 15 ocoale silvice private. Suprafata totala, preconizata a se impaduri in acest an, este de circa 300 de hectare, pe raza ocoalelor silvice private la care se adauga circa 32 de hectare pe raza ocoalelor silvice care apartin de Directia Silvica Bistrita.

Pe langa aceste suprafete ne-am mai propus impadurirea unor terenuri inapte pentru folosinta agricola. Pentru acest an ne-am propus ca sa impadurim astfel de terenuri pe o suprafata de 13 hectare” spune Savir, care mai afirma ca s-a depasit cu un hectar suprafata propusa.

Savir Moisil spune ca s-au facut impaduriri in urmatoarele localitati: satul Breaza, comuna Negrilesti (un hectar); sat Bretea, comuna Sieu Odorhei (un hectar); zona Cobasel, comuna Rodna (0,5 hectare); sat Budesti Fanate, comuna Budesti (doua hectare); sat Posmus, comuna Sieu (trei hectare); comuna Orheiul Bistritei (un hectar), comuna Sanmihaiu de Campie (2,5 hectare), comuna Urmenis (un hectar), comuna Sieu Odorhei (un hectar) si comuna Sieu Magherus (un hectar).

La impaduriri au participat peste o mie de persoane, atat de la institutiile descentralizate, cat si voluntari ai Asociatiei Tasuleasa Social, dar si detinuti, pompieri, jandarmi sau militari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.