Proiectul pentru amenajare de piste de biciclete in Arad incepe sa prinda contur

  0
  411
  3000 de bicicli?ti protesteaz? sâmb?t? în Bucure?ti de la ora 13:00, în Parcul Carol
  3000 de bicicliști protestează sâmbătă în București de la ora 13:00, în Parcul Carol
  Proiectul pentru amenajare de piste de biciclete in Arad incepe sa prinda contur

  Proiectul „Amenajare piste de biciclete in municipiu” trece la o noua etapa, dupa realizarea studiului de fezabilitate. Primaria solicita acum oferte pentru intocmirea proiectului tehnic si cauta asistenta tehnica din partea proiectantului pentru acest obiectiv de investitii. Pretul pe care municipalitatea e dispusa sa-l plateasca pentru acest contract este de aproape 251 de mii de lei (fara TVA). Pentru finalizarea contractului, castigatorul, ofertantul cu cel mai mic pret, va avea la dispozitie o luna de la atribuirea lui.
  Proiectul, a carui durata de realizare e prevazuta la 60 de luni, se incadreaza in strategia de dezvoltare a municipiului Arad, precum si in Masterplanul pentru Transport si Trafic al municipiului. El beneficiaza de finantare europeana, care se ridica la circa 3 milioane de euro. Prin realizarea pistelor pentru biciclisti va creste siguranta traficului ciclistilor si pietonilor in vecinatatea arterelor de circulatie existente, se vor diminua efectele poluarii aerului.

  Unde se va putea pedala

  Intr-o prima etapa se vor realiza culoarele principale care deschid circulatia traficului catre orasele importante si zonele de frontiera (DN 7, Calea Aurel Vlaicu, B-dul Revolutiei, Calea Radnei, Calea Romanilor, Calea Timisoarei). Apoi, se va face legatura intre aceste artere principale iar in etapa a III-a se vor executa pistele din zonele aglomerate (cum ar fi strazile Renasterii, Voinicilor, Grigore Alexandrescu, Dornei, Mihail Kogalniceanu, Andrei Saguna, si multe altele). In ultima etapa toate aceste piste vor fi interconectate.

  Primele piste au inceput deja sa apara. Pe Romanilor si Calea Timisoarei, pe aproape trei kilometri, se poate circula pe doua roti. Pe trotuarele de aici au fost trasate primele piste din oras si au fost montate indicatoare.

  Verde, albastru, rosu

  Lungimea totala a strazilor pe care se amplaseaza pistele de biciclisti este de 64.975 m, iar lungimea totala a pistelor de biciclisti (stanga, dreapta, intersectii) este de 129.950 m, pe ambele parti sau pe o singura parte a strazilor. Vor fi piste de ciclisti amplasate pe platforma proprie, marcate cu culoarea verde, piste amplasate pe platforma comuna cu trotuar, marcate cu albastru, piste amplasate pe platforma comuna cu partea carosabila, marcate cu culoarea rosie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.