A fost lansat un proiect pilot sub denumirea „Scolile ECO” care prevede preluarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si eletronice din institutiile de invatamant din tara.
In acest mod, scolile se vor putea debarasa de deseurile electronice fara a dauna mediului inconjurator, transmite UNIMEDIA.
Totodata, pe termen lung, acest lucru va avea efecte benefice asupra sanatatii elevilor si a studentilor, prin indepartarea lor de langa substantele periculoase aflate in componentele electronice vechi.
Lansarea acestui proiect va permite si economisirea banilor publici, toate costurile privind transportarea, sortarea si reciclarea deseurilor vor fi suportate de catre asociatia Moldrec cu intocmirea tuturor documentelor legale care sa ateste faptul ca prin participarea in acest proiect, au fost indeplinite obligatiile legale si morale de gestionare a deseurilor.
Obiectivul principal al proiectului este de a crea un mediu mai curat si mai sanatos pentru elevii si studentii din cadrul institutiilor. Mai mult, aceste deseuri reprezinta o problema destul de grava, dat fiind faptul ca in ele se contin metale si substante periculoase cum ar fi: Mercur, Crom sau Plumb.
Proiectul a fost lansat de Echipa Asociatiei pentru Reciclarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE) MoldRec, in parteneriat cu Ministerul Educatiei din Republica Moldova.