Prooducatorii auto din Europa au ajuns la un acord legat de prizele masinilor electrice

Pentru a evita situatia in care se regasesc producatorii de telefoane mobile, constructorii auto din Europa au semnat un acord legat de incarcatoare si prize comune pentru toate masinile electrice ale viitorului.
masini electrice
2017 este anul in care prizele masinilor electrice vor fi aceleasi in intreaga Europa.

Asociatia producatorilor de automobile din Europa (ACEA), la care au aderat constructorii care vand masini pe Batranul Continent, a anuntat ca membrii sai au ajuns la o intelegere privind standardele comune ale prizelor si stecherelor modelelor electrice care vor popula Europa in urmatorii ani. Considerata un pas foarte important inspre “electrificarea” industriei auto, intelegerea dintre parti le va da voie tarilor din Uniunea Europeana sa progreseze mai rapid in vederea asigurarii unei infrastructuri comune.

“Vrem sa evitam situatii de genul celor in care clientii transporta o gramada de cabluri pentru a putrea sa-si incarce masinile in diferite tari, orase sau regiuni, asa cum se intampla in cazul telefoanelor mobile”, a declarat Ivan Hodac, Secretarul General al ACEA.

Conform declaratiilor oficialilor producatorilor auto, urmatorii ani vor reprezenta o faza de tranzitie pentru infrastructura, anul 2017 urmand sa fie cel in care va exista un nivel uniform al prizelor 220V la nivel european.

Discutiile dintre producatori vor cntinua insa pe alte planuri, cum ar fi cel al rapiditatii cu care bateriile goale vor trebui incarcate. In timp ce clientul tipic de masini electrice va putea sa-si incarce masina peste noapte in modul simplu (la prizele de acasa) sau in maxim o ora in modul rapid (in statii si parcari special amenajate), flotele vor avea nevoie de un regim special de incarcare, masinile acestora fiind supuse unui numar mai mare de kilometri realizati zilnic.

Sursa: Automarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente