Proprietarul unui hotel din Targu-Mures a investit jumatate de milion de euro in panouri solare

Face bani cu ajutorul soarelui. Este vorba de un roman din Targu Mures care a investit intr-una dintre cele mai mari instalatii de panouri solare pentru a incalzi tonele de apa folosite de complexul sau hotelier. Investitia a fost destul de costisitoare, insa profitul se anunta pe masura.
hotel cu panouri solare
Nu este chiar ieftin sa investesti intr-o instalatie solara. Cei 120 de metri patrati de panouri solare, plus sistemul de incalzire, au costat o jumatate de milion de euro dar, spune proprietarul hotelului, merita.

“Am pornit de la ideea ca, dupa ce am studiat sistemul de incalzire pe panouri solare ca voi face economie. Daca fac o comparatie cu pretul la gazul metan si ce platesc acuma este mai putin de jumatate deci e o economie pe un sezon de primavara pana toamna”, spune Florin Vlas, proprietar hotel.

Instalatia solara de la complexul hotelier din Targu Mures este una dintre cele mai mari investitii de acest fel din tara. Zilnic pot fi incalziti 6.000 de litri de apa, timp de 150 de zile pe an.

Proprietarul hotelului este hotarat sa aiba energie gratuita si in restul anului, cand instalatia solara nu da randament si va cumpara o instalatie geotermala.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,169FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente