Array

Propunerile oficialilor rusi in cazul in care va exista pericolul ca un asteroid sa loveasca Pamantul

Propunerile oficialilor rusi in cazul in care va exista pericolul ca un asteroid sa loveasca Pamantul
Propunerile oficialilor rusi in cazul in care va exista pericolul ca un asteroid sa loveasca Pamantul

Oficialii rusi au discutat despre folosirea armelor nucleare in spatiu, in cazul in care va exista pericolul ca un asteroid sa loveasca Pamantul. Propunerile, anuntate in cadrul unei mese rotunde, par inspirate din celebrul film american Armagedon.

Reprezentantii Camerei Superioare a Parlamentului au mentionat ca, in afara utilizarii bombelor nucleare, metodele de prevenire a impactului unui asteroid cu Terra sunt ineficiente.

„Pentru interceptarea unui asteroid mai mare de un kilometru este necesara utilizarea unor explozibili nucleare cu o forta ce depaseste nivelul megatonelor”, a mentionat reprezentantul agentiei Rosatom, Oleg Subin.

Subin a adaugat ca o asemenea interceptare va face un spectacol pe cer, dar nu va prezenta pericol pentru populatia planetei. La reuniune s-a discutat si despre faptul ca omenirea va avea o perioada limitata pentru astfel de operatiuni.

Mai mult, seful Agentiei Spatiale ruse a anuntat ca tara sa planifica construirea unui sistem de protectie a Pamantului de meteoriti.

„Pentru a exclude testarea armelor nucleare in spatiu cu pretextul luptei contra pericolului asteroizilor, este necesara elaborarea unor documente la nivel international”, a precizat seful agentiei Roscosmos, Vladimir Popovkin.

Discutiile au avut loc dupa ce, luna trecuta, un meteorit a intrat in atmosfera fara a fi detectat de astronomi. Corpul ceresc a cazut in regiunea Celeabinsk din Rusia. Atunci, in jur de o mie de persoane au fost ranite. Pana in prezent, 101 state au semnat Tratatul privind utilizarea pasnica a spatiului cosmic ce interzice folosirea armelor de distrugere in masa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente