Proteste in Bucuresti impotriva proiectului Rosia Montana, explorarii gazelor de sist si noului Cod penal

Proteste in Bucuresti impotriva proiectului Rosia Montana, explorarii gazelor de sist si noului Cod penal
Proteste in Bucuresti impotriva proiectului Rosia Montana, explorarii gazelor de sist si noului Cod penal

Cateva sute de persoane s-au adunat, sambata, in Piata Universitatii din Capitala pentru a protesta fata de proiectul minier de la Rosia Montana, explorarea gazelor de sist, dar si fata de noul Cod penal, manifestarea incheindu-se dupa aproximativ patru ore.

Protestatarii s-au adunat in Piata Universitatii, pe trotuarul din fata Teatrului National, incepand de la ora 16.00, unii dintre acestia avand bannere si steaguri tricolore.

Manifestantii spun ca sambata au reluat protestele in Piata Universitatii, atat fata de proiectul minier de la Rosia Montana, cat si fata de explorarea gazelor de sist. De asemenea, acestia sustin ca sunt nemultumiti si de noul Cod penal, care are ca efect, pe termen scurt, “eliberarea a sute de puscariasi”, transformarea interceptarilor intr-un instrument care nu poate fi folosit si scaderea pedepsei pentru coruptie, relateaza Mediafax.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat vineri ca Legea minelor nu este dedicata proiectului Rosia Montana, iar in Romania este nevoie de relansarea industriei miniere, care poate fi profitabila.

“Rosia Montana se poate face si acum daca isi ia toate avizele de la Cultura si de la Mediu. Nimic din ce poate fi elaborat aici la Ministerul Economiei nu poate ajuta exploatarea de la Rosia Montana”, a afirmat Gerea in ultima sa conferinta de presa ca ministru al Economiei. El a adaugat ca Legea minelor reglementeaza “accizarea evaziunii fiscale si a lipsei de control in privinta apei minerale”, iar acest lucru va aduce avantaje direct la bugetul de stat.

Din 1 septembrie si pana in 17 noiembrie, in fiecare duminica au avut loc marsuri impotriva proiectului de la Rosia Montana pe mai multe strazi din Capitala, incheiate la Universitate, la care au participat mii de persoane. Protestele au continuat si in decembrie, ultima actiune avand loc in 21 decembrie, cand manifestantii au mers in mars din Piata Universitatii in Piata Victoriei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente