Array

Rabla a ruginit

AUTO – S-au vindut doar 8.444 de autoturisme
programul rabla
Anul acesta, lumea nu s-a mai inghesuit la programul de innoire a parcului auto, spre deosebire de anii trecuti, cind cotele erau epuizate in primele doua sau trei zile. Mai mult, unele firme au renuntat la o parte din cota alocata initial.

Programul de Stimulare a Innoirii Parcului National Auto nu a mai pornit in tromba, asa cum eram obisnuiti din anii trecuti. Astfel, la doua luni de la demarare au fost vindute numai 21% din cele 40.000 de autoturisme puse la bataie de autoritati prin program. “Pina la sfirsitul lunii iulie au fost vindute 8.444 de unitati. In comparatie cu anul trecut, cind numarul total de masini vindute prin Programul -Rabla-, desfasurat in circa sase luni, a fost de 16.400 de autoturisme, vinzarile actuale reprezinta un succes, insa avind in vedere ca anul acesta urmarim sa scoatem din uz 40.000 de masini mai vechi de 12 ani, rezultatele partiale sint cit de cit bune”, ne-a explicat Mihai Toti, directorul Administratiei Fondului de Mediu (AFM). Motivele pentru care programul nu merge sint: inasprirea conditiilor de obtinere a unui credit auto sau de nevoi personale, demararea cu intirziere de doua luni a programului si lacomia unor dealeri care s-au aruncat sa ceara un numar mare de unitati dupa care si-au dat seama ca nu aveau ce face cu ele. “Am primit cereri de diminuare a cotei alocate initial de la mai multe firme. Astfel, firme care vindeau autoturisme marca Citroen, Ford, Hyundai, Daewoo, Opel sau Chevrolet si-au redus cota. Unitatile la care au renuntat diferite firme au fost alocate catre producatorul autohton Dacia”, ne-a spus Mihai Toti.

CONDITII. De Programul “Rabla” pot beneficia doar persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autovehicul functional, inmatriculat in Romania si a carui vechime depaseste 12 ani de la data fabricatiei. Programul pune la dispozitia doritorilor masini marca Daewoo, Renault-Nissan, Fiat, Hyundai, Suzuki, Opel, Chevrolet, Skoda, Peugeot, Volkswagen, Ford, Toyota, Kia, Seat, Mitsubishi, Citroen, Mazda, Honda, Subaru, Audi si Lada.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentLista neagra
Articolul următorMuscati de lup, la picnic

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente