Raurile din judetul Brasov, pline de mizerii si deseuri lemnoase

  0
  448
  Forumului Regional al Apei
  Raurile din judetul Brasov, pline de mizerii si deseuri lemnoase

  Conducerea Prefecturii Brasov a primit ieri un raport privind salubrizarea cursurilor de apa, dar si realizarea santurilor si rigolelor in localitati, in vederea asigurararii scurgerii apelor.

  Inspectorii au constatat ca sunt numeroase depozite de deseuri si de material lemnos pe malurile si in albiile cursurilor de apa. Au fost depistate depozite razlete de deseuri si material lemnos in peste 20 de localitati din zonele Rasnov-Bran-Moieciu, Rupea si in Tara Fagarasului. Intr-o serie de localitati depozitele sunt amplasate chiar in sectiunile de scurgere a podurilor si podetelor, punand in pericol structura de rezistenta a acestora in cazul unor inundatii, prin obturarea gurilor de scurgere. Pe de alta parte, au fost identificate depozite accidentale de resturi lemnoase pe formatiunile torentiale din apropierea zonelor locuite la Sacele, Tarlungeni, Budila, Teliu, Vama Buzaului si Predeal si s-a identificat material lemnos provenit din doboraturile de vant in zona Podul Cretului din municipiul Brasov.

  Primarii amendate

  Sunt in curs de derulare lucrarile de salubrizare in aproape toate localitatile. Santurile si rigolele de scurgre a apelor pluviale din satele Simon si Poarta sunt neintretinute, iar unele portiuni sunt colmatate. Pentru remedierea deficientelor constatate au fost impuse masuri cu termen maxim de remediere pentru 30 aprilie, data dupa care vor fi intreprinse noi controale si emise sanctiuni edililor, se arata in raport. Pentru grave deficiente privind salubrizarea au fost aplicate sanctiuni la primariile Cata (5.000 de lei), Apata (200 de lei), Ungra (avertisment) si Ormenis (avertisment). Amenzile date primarilor pot ajunge si pana la 20.000 de lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.