Razvan Murgeanu: Statia de epurare din Bucuresti trebuie sa filtreze zilnic circa 500 de tone de namol

Dunarea este poluata si conform datelor Ministerului Mediului, cel mai mare poluator al Dunarii este Capitala. Numai anul trecut, in Dambovita au fost deversati 370.000 de metri cubi de ape uzate, care contineau peste 25.000 de tone fosfati, 500 de tone de detergenti, o tona de cianuri, iar cantitatile de azot, amoniu, uree sau fosfor au depasit de 30 – 40 de ori normele impuse.

Poluarea Dambovitei duce la poluarea Dunarii, iar in prezent, locuitorii din Calarasi au mari probleme cu calitatea apei potabile din localitate. In acest cerc vicios, un rol important il are statia de epurare a Bucurestiului care ar trebui in mod normal sa filtreze apele reziduale ale Capitalei inainte ca acestea sa ajunga in Dambovita.

Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei, a declarat ca s-au facut investitii la statia de epurare din 2003, prin accesare de fonduri europene, dar ca modernizarea completa a filtrelor statiei de epurare va avea loc in 2013:

„Problema cea mai mare a apei din Bucuresti este poluarea de natura biologica. Multi dintre bucuresteni nu stiu ca statia trebuie sa filtreze circa 500 de tone de namol zilnic”, a declarat acesta.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *