Reclama la Dusterul „respectuos cu mediul”, interzisa in Franta

„Dusterul, masina 4×4 de la Renault, ca majoritatea suv-urilor in circulatie nu respecta nici mediul, nici clima si nici sanatatea cetatenilor”, apreciaza asociatia Agir pour l Environnement.reclama Duster

Juriul de Deontologie Publicitara din Franta a cerut incetarea difuzarii spotului la Dacia Duster care lauda virtutile ecologice ale suv-ului romanesc.

Sloganul „Duster: Un 4×4 respectuos cu mediul” induce deliberat in eroare consumatorii, iar grupul Renault-Dacia a fost prins in flagrant delict de inselatorie.

Agir pour l”Environnement, asociatia care a sesizat Juriul de Deontologie considera ca sanctiunea pentru Renault-Dacia, care a constat intr-un simplu comunicat si retragerea recamei care a circulat pe internet timp de mai mult de o luna este „prea putin” si a venit „prea tarziu”. „Dusterul, masina 4×4 de la Renault, ca majoritatea suv-urilor in circulatie nu respecta nici mediul, nici clima si nici sanatatea cetatenilor”, apreciaza asociatia.

Emisiile medii ale Duster sunt 159 g CO2/km, in timp ce media masinilor vandute in Franta este 133 g. Emisiile CO2 ale Duster sunt mai mari in versiunile pe benzina : 177 gCo2/km pentru varianta 4X2 si 185 g pentru versiunea 4X4, in timp ce la diesel-uri emisiile sunt mai mici – de la 135 g.

In versiunea diesel, trei dintre cele noua modele diesel ale Duster-ului nu respecta norma Euro 4, iar din aceasta cauza, comercializarea lor va fi interzisa de la 1 ianuarie 2011.

Situatia creata pune in cauza intregul sistem de supraveghere al publicitatii mincinoase: „A venit timp sa reformam sistemul de autoreglare publicitara prin crearea unui organism independent care sa actioneze promt si care sa poata pronunta adevarate sanctiuni, inclusiv financiare”.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *