Recolamp a colectat in prima jumatate a anului 67 tone deseuri de becuri si tuburi fluorescente arse

Recolamp a colectat in prima jumatate a anului 67 tone deseuri de becuri si tuburi fluorescente arse

Asociatia Recolamp, organizatie specializata in gestionarea deseurilor de surse de lumina, a colectat 67 tone deseuri de becuri si tuburi fluorescente arse in primele sase luni din acest an, cu 35% mai mult decat in perioada similara din 2010, a anuntat miercuri compania.

Reprezentantii organizatiei spun ca in cei aproape patru ani de cand a fost constituita, Asociatia Recolamp a infiintat si gestionat un sistem de management al deseurilor care a asigurat colectarea si reciclarea a peste 450 tone de surse de lumina arse.

Recolamp a continuat totodata extinderea infrastucturii de colectare selectiva a deseurilor de becuri economice si tuburi fluorescente, astfel ca, de la 5.500 de puncte dotate cu containere specializate la sfarsitul anului 2010, la finele lunii iunie 2011 aceasta infrastructura a ajuns la 6.400 de locatii.

Din totalul companiilor, platformelor industriale, spitalelor si tuturor celorlalte institutii care detin in prezent containere de la asociatie, doar 26% au predat vreodata deseuri.

„In medie, in primele sase luni ale lui 2011, noua institutii publice sau companii ne contacteaza zilnic pentru a solicita ridicarea de deseuri. In comparatie cu 2010, numarul de apeluri a crescut cu 55%. Aceste notificari insumeaza peste o jumatate de tona de becuri si tuburi fluorescente arse pe care le preluam in fiecare zi si le reciclam”, a declarat directorul general al Recolamp, Raul Pop.

In 2010, Recolamp a avut inscrise 119 companii participante la schema colectiva Recolamp. Asociatia are trei puncte de colectare regionale si un punct de colectare national si este autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor. Recolamp a inregistrat anul trecut venituri totale de 7,45 milioane lei si un profit net de 2,08 milioane lei.

In anul 2010, Recolamp a colectat 90 de tone de deseuri si a asigurat reciclarea pentru 75,1 tone. In Romania sunt peste 5.700 de companii si institutii care colecteaza selectiv deseuri de sursa de lumina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *