REDUCEREA POLUARII, LAITMOTIVUL SALONULUI AUTO DE LA NEW YORK

La New York se deschide vineri Salonul International de Automobile. Editia din acest an e axata pe reducerea poluarii si a consumului de benzina. Americanii au dispus, pana nu de mult, de benzina ieftina din abundenta si s-au obisnuit cu vehicule mari si puternice. Acum, lucrurile s-a schimbat. Petrolul e din ce in ce mai scump, dolarul s-a depreciat iar recesiunea bate la usa.

Marile firme de automobile s-au adaptat si ofera tot felul de tehnologii alternative de propulsie, pe langa traditionalele motoare Diesel sau pe benzina. Vizitatorii salonului din New York vor putea, astfel, sa testeze masini cu motoare electrice sau hibride, inzestrate cu celule de combustibil sau alte tipuri de baterii.

Expertii considera ca, in cele din urma, una dintre aceste tehnologii se va impune si va scoate din uz motoarele cu benzina. Salonul propune si inovatii mai indraznete. Un constructor a realizat o masina-avion, cu aripi retractabile care-i permit sa decoleze si sa se deplaseze prin aer la fel de usor ca pe sosea.

Concernul Ford expune un nou prototip de taxi pentru New York, cu o inaltime de un metru si 80 de centimetri, care-l face mult mai comod pentru pasageri, si bineinteles cu un consum redus.

Chiar si bogatii sunt interesati sa-si scada cheltuielile cu benzina. Marca Lincoln le propune o limuzina dotata cu un sistem care descopera, cu ajutorul satelitului, benzinariile unde carburantul este cel mai ieftin.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *