O mafie locala s-a plantat in parcuri

ALBA-IULIA – Primarului Mircea Hava i se „falfaie”
Desi presa centrala a prezentat mai multe anchete referitoare la modul in care baronii locali ai PD-L Alba, in frunte cu presedintele organizatiei, primarul Mircea Hava, inteleg sa foloseasca avutul public, se pare ca nimeni din cei abilitati nu pare sa fie ingrijorat de aceste dezvaluiri.

Mircea Hava, primarul municipiului Alba-Iulia, aflat la al treilea mandat, este si vicepresedinte la nivel national al PD-L. In 2004, „primarul dumneavoastra”, cum se autointituleaza Mircea Hava in presa locala, a castigat detasat Primaria, tragand dupa el si lista de consilieri ai Partidului Democrat. Locomotiva Hava si-a creat astfel si majoritate in Consiliul local Alba-Iulia, unde isi promoveaza proiectele fara probleme.

Singurul „barbat” din CLM Alba-Iulia este de fapt o femeie, consiliera PSD Doina Harda, care de altfel a avut curajul sa se opuna primarului. Apropierea alegerilor locale i-a pus in garda si pe consilierii locali ai PNL, care au fost atentionati de presedintele organizatiei judetene, Teodor Atanasiu, ca, in cazul in care se vor lasa angrenati in planurile suspecte ale lui Hava, vor avea de suportat sanctiuni pe linie de partid. Desi vorbesc cu teama despre Mircea Hava, multi albaiulieni spun ca acesta s-a transformat intr-un tip plin de sine si arogant. Comportamentul lui Hava este dat in vileag chiar de stenogramele Consiliului Local Alba-Iulia, publicate pe site-ul institutiei, unde, la un moment dat, intr-o disputa cu Doina Harda, „primarul dumneavoastra” foloseste expresia „mi se falfaie”.

AMENINTARI. Ultimul incident care l-a enervat pe Hava a fost legat de sedinta Consiliului Local al municipiului Alba-Iulia de la 24.01.2008, cand a fost aprobat proiectul de hotarare privind aprobarea unor documentatii de urbanism referitoare la „imbunatatirea calitatii mediului prin reabilitarea si infiintarea unor spatii verzi in municipiul Alba-Iulia”. Conform raportului de specialitate, intocmit de Serviciul urbanism si disciplina in constructii, proiectul pentru reabilitarea a 7,63 ha spatii a fost intocmit de firma SC Luxor Ltd. Asociat al acestei firme este ing. Vasile Todea, fost consilier local PD, in prezent director al Agentiei de mediu Alba si un apropiat a lui Mircea Hava. El este si seful de proiect al firmei SC Luxor Ltd. Consilierii locali ai PNL si PSD au sarit ca arsi, motivand incompatibilitatea sefului de proiect cu cea de director la Agentia de mediu Alba a domnului Vasile Todea, mai ales ca 90% din finantarea penru marirea suprafetelor verzi va fi asigurata de Ministerul Dezvoltarii Durabile, iar 10% din bugetul local. Firma prietenului Todea este abonata de ani buni la banii publici ai Primariei din Alba-Iulia, iar contractele sunt generoase.

Ancheta
DNA – Serviciul teritorial Alba a intrat pe firul unor afaceri derulate de actuala administratie, condusa de vicepresedintele PD-L Mircea Hava. In vizorul anchetatorilor sunt, potrivit surselor noastre, realizarea fantanii arteziene din parcul central, asocierea dintre municipalitate si firma care a realizat mall-ul, dar si reconfigurarea platoului din fata tribunalului. Rand pe rand, consilierii locali au fost chemati la DNA Alba pentru a da declaratii. Poate ca de „afacerea parcurilor” care miroase de la o posta vor fi interesati si cei abilitati. Ministerul Dezvoltarii Durabile va declansa un control la APM Alba, pentru a verifica acuzatiile ce i se aduc lui Todea.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *