Posesorii autovehiculelor ecologice ar putea primi o reducere de 95% la impozit

  Ma?inile electrice au costuri de între?inere mai mici cu o treime fa?? de ma?inile conven?ionale
  Posesorii autovehiculelor ecologice ar putea primi o reducere de 95% la impozit
  Posesorii autovehiculelor ecologice ar putea primi o reducere de 95% la impozit

  Conducerea Primariei Botosani doreste incurajarea transportului ecologic in municipiu, drept pentru care se intentioneaza ca posesorii masinilor electrice si hibrid sa plateasca un impozit simbolic. Primarul Ovidiu Portariuc a precizat ca se fac demersurile necesare pentru promovarea unui proiect de hotarare care vizeaza scutirea cu pana la 95% la impozitul pe masini pentru cei care detini masini ecologice.

  “Orice individ care isi va cumpara o masina hibrida sau electrica va fi scutit de 95% din valoarea impozitului, care la ora actuala este de 100-150 lei. Cautam sa vedem daca exista temeiul legal. Se pare ca Codul fiscal nu permite. Am inaintat o scrisoare catre Asociatia Municipiilor din Romania, pentru a sustine aceasta modificare la nivelul Codului fiscal, fie prin reglementarea unui mod de calcul separat, fie prin completarea art. 286, prin care sa dea competenta CL sa stabileasca impozitul la fel ca la terenuri si case si pentru autovehicule, astfel incat sa avem posibilitatea sa reducem cu pana la 95% impozitul pe autoturismele hibride si electrice“, a precizat Portariuc.

  El sustine ca Botosaniul ar fi al doilea oras, dupa Bucuresti, care ar face acest lucru. Edilul municipiului spune ca in felul acesta s-ar elimina si emisiile de dioxid de carbon. Proiectul ar urma sa fie derulat in colaborare cu o asociatie din Brasov, care va instala cinci puncte de incarcare pentru masini electrice in municipiul Botosani.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *