Rovana Plumb: Romania asteapta sa vada ce decizie vor lua statele europene in privinta gazelor de sist in luna martie

0
555
Tribunalul Ia?i a respins cererea GISC de suspendare a efectelor acordurilor de mediu ob?inute de Chevron
Gazele de sist. Ce se ascunde in spatele raspunsurilor oferite de seful Chevron Romania
Ce mai asteapta Guvernul Romaniei pentru a da verde exploatarii gazelor de sist. Rovana Plumb, ministrul Mediului, la Interviurile Gandul
Ce mai asteapta Guvernul Romaniei pentru a da verde exploatarii gazelor de sist. Rovana Plumb, ministrul Mediului, la Interviurile Gandul

Oficialii romani afirma ca exploatarea gazelor de sist nu are inca unda verde in Romania. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat la Interviurile Gandul, ca Romania asteapta sa vada ce decizie vor lua statele europene in privinta gazelor de sist in luna martie, la o reuniune pe aceasta tema care va avea lor la Bruxelles. Rovana Plumb sustine ca exploatarea gazelor de sist nu va incepe pana cand nu se vor cunoaste riscurile de mediu.

Ministrul Mediului, la Interviurile Gandul:

Cabinetul Ponta avea anul trecut un moratoriu in ceea ce priveste exploatarea gazelor de sist. Intre timp, moratoriul a expirat, iar Compania Chevron a primit unda verde la Bacau pentru lucrari de amenajare si foraj a gazelor de sist. Care este acum pozitia Ministerului Mediului privind exploatarea gazelor de sist?

Rovana Plumb: Pozitia Guvernului Romaniei ramane aceeasi: de a merge in tandem cu celelalte state europene in privinta exploatarilor gazelor de sist. Astfel incat, pana nu se stiu foarte clar riscurile de mediu in privinta gazelor de sist, sa nu se ia o decizie in acest sens.

La nivelul Comisiei Europene, se lucreaza in prezent la niste studii privind riscul de mediu si riscul pe schimbari climatice ale exploatarilor gazelor de sist.

Schimbarea legislatiei privind sursele neconventionale se va stabili in luna martie, cand la Bruxelles va avea loc o importanta reuniune a factorilor responsabili europeni privind calitatea carburantilor. Noi vom decide asupra inceperii exploatarii gazelor de sist cand vom sti clar care sunt riscurile de mediu.

Legat de acest lucru, presa din Canada a publicat declaratiile ministrului pentru Relatii Internationale Cal Dallas, in care afirma ca a avut intalniri cu ministrul Mediului din Romania si cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, pe tema gazelor de sist, la sfarsitul lunii ianuarie. Despre ce ati discutat?

Rovana Plumb: Delegatia canadiana trebuia sa vina, dar nu a ajuns in Romania din motive obiective. A fost o problema de efect a schimbarilor climatice si nu s-a putut decola. La Ministerul Mediului nu au ajuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.