Basescu a promulgat Legea de aprobare a OUG privind dezvoltarea zonei Delta Dunarii
Regulamentul de navigatie in Delta Dunarii ar putea fi in curand aprobat

Regulamentul privind circulatia in Delta Dunarii ar putea fi in curand aprobat, a spus guver­natorul Deltei Dunarii, Viorica Bisca, aceasta precizand ca ultimele discutii pe aceasta tema la Minister au avut loc chiar saptamana trecuta. Potrivit proiectului, viteza navelor care circula in delta va fi stabilita in functie de zone, iar puterea motoarelor ambarcatiunilor va fi de maxim 25 de cai putere.

„Vor fi zone in care viteza de deplasare a navelor este stabilita la maxim 5 kilometri pe ora iar motoarele sa aiba 25 de cai putere, si zone unde se va putea circula cu 20 sau 40 de kilometri pe ora, aceasta in functie de zonele de cuibarit ale pasarilor sau cat de mare este acel canal. In anexe sunt prevazute zonele unde pot veni navele cu turisti si unde vor putea debarca. Vor putea acosta la mal natural doar barcile cu o capacitate de 10 persoane. Cu aceasta formula au fost de acord si operatorii de turism, alti agenti economici sau organizatiile de transportatori, iar noi am avut mai multe dezbateri pe aceasta tema”, a declarat guvernatorul Viorica Bisca.

De asemenea, potrivit proiec­tului ce urmeaza sa fie in curand aprobat, in Delta Dunarii va functiona un sistem de monito­rizare prin camere video, centrul de control urmand sa fie la sediul ARBDD. De asemenea, ambarcatiunile care intra in Delta Dunarii trebuie sa fie monitorizate prin GPS-uri, datele urmand sa fie transmise in timp real la ARBDD.

Aceasta solutie este una de mijloc, avand in vedere ca in vechiul act normativ, Ordinul 111, era reglementata viteza ambarcatiunilor, cea maxima acceptata fiind de 40 de kilometri la ora, in timp ce in Regulamentul de circulatie se facea referire la ambarcatiunile care ar trebui sa aiba acces in Delta Dunarii, fiind acceptate doar cele cu motoare mai mici de 20 de cai putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here