Array

Renault Ondelios, combinatie de lux si ecologie

Hibridul cu design avangardist este propulsat de un motor diesel si de doua motoare electrice
hibrid de la Renault
Modelul raspunde nevoii de confort si celei de respect pentru mediul inconjurator. Multe componente sunt facute din fibre naturale, cu un mare grad de reciclare.

Conceptul Ondelios de la Renault va fi prezentat, in premiera, in cadrul Salonului Auto care se va desfasura lunii viitoare la Paris, scrie Motor Authority. Recomandat drept “un crossover de lux, conceput pentru a respecta mediul inconjurator”, Renault Ondelios se vrea a fi un model de top, destinat celor care iubesc confortul si rafinamentul.

Cu un design inspirat din segmentul aviatiei, automobilul are o caroserie lunga de 4,8 metri si cu o inaltime de 1,6 metri. Nota avangardista a automoblilui este data de liniile fluide si aerodinamice, completate de portierele care se deschid in stil “fluture”.

Consum redus de carburant

“Ondelios a fost inspirat mai mult de miscare decat de viteza si este un nou raspuns pentru calatoriile lungi”, a declarat directorul de design al companiei producatoare, Patrick Le Quement.

Gandit ca un crossover al viitorului, destinat categoriei business, Renault Ondelios are un interior foarte spatios, cu trei randuri de scaune individuale, pentru sase pasageri.

In acelasi timp, francezii de la Renault propun un model foarte prietenos cu mediul inconjurator, Ondelios fiind propulsat de un motor diesel de 2.0 litri, care dezvolta 205 CP, si doua motoare electrice, unul in partea din fata si celalalt in partea din spate, de cate 20 kW fiecare. Totodata, compania producatoare a introdus la acest concept si tehnologii de reducere a consumului de carburant, una dintre ele fiind sistemul de recuperare a energiei rezultate din franare.

120 de grame de CO2 pe kilometru

Renault Ondelios ajunge de la 0 la 100 de kilometri in numai 7,8 secunde si consuma 4,5 litri de combustibil la suta de kilometri. In acelasi timp, modelul hibrid se remarca prin valoarea redusa a emisiilor de dioxid de carbon – 120 de grame pe kilometru. Nu in ultimul rand, hibridul se incadreaza in categoria eco prin materialele speciale din care este realizat. Astfel, o parte a componentelor au fost facute din fibre naturale, cu un mare grad de reciclare.

4,5 litri la suta de kilometri reprezinta consumul de combustibil al modelului Ondelios

Ondelios a fost inspirat mai mult de miscare decat de viteza si este un nou raspuns pentru calatoriile lungi
Patrick Le Quement, Director de design Renault

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente