Array

Renault Z.E. Concept a atras privirile la Goodwood

Renault a adus la Festivalul Vitezei de la Goodwood prototipul de 2.3 milioane de euro Z.E. Concept, acesta fiind prezentat in paralel cu doi monstri sacri ai masinilor de epoca: Jaguar XJ13 si Aston DBR1.
Renault Z.E. Concept a atras privirile la Goodwood

Renault Z.E. Concept
Good Festival of Speed, unul dintre cele mai cunoscute evenimente europene non-motorsport dedicate masinilor de viteza, a gazduit in weekendul care tocmai s-a incheiat prezentarea in fata publicului a unui concept care cu greu se poate incadra in linia masinilor prezente la Festival. Este vorba de Renault Z.E. Concept (Zero Emission Concept), un prototip 100% electric care a fost prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris si care a venit la Goodwood insotit de alte doua aparitii interesante din portofoliul Renault: conceptul Ondelios si Dauphine 1959 in versiune electrica. Toate cele trei masini unicat au venit la Goodwood direct de la muzeul Renault de la Paris, acestea fiind, in timpul liber, exponate ale acestuia.

Spre deosebire de fratii sai Ondelios si Dauphine, conceptul electric Z.E. nu a fost utilizat de Renault ca simplu exponat la Goodwood, acesta urcand celebra colina britanica de 1.8 kilometri in uralele celor prezenti la eveniment. Contrastul intre culorile aprinse de pe conceptul realizat manual si a carui productie a costat 2.3 milioane de euro si modelele sport istorice prezente la evenimentul din Anglia a fost evident. Mai mult, pentru a accentua diferenta dintre “generatii”, organizatorii au pus la cale o urcare inedita pe colina de la Goodwood, Z.E. Concept fiind insotit de doua modele istorice: un Jaguar XJ13 si un Aston Martin DBR1.

Sursa: Automarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente