RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE – infrunta provocarile si sustine energia curata si in 2014

0
393
RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE - înfrunt? provoc?rile ?i sus?ine energia curat? ?i în 2014
RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE -  infrunta provocarile si sustine energia curata si in 2014
RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE – infrunta provocarile si sustine energia curata si in 2014

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, cel mai mare si important targ pentru energie regenerabila si eficienta energetica din Romania, va reveni in 2014 cu cea de-a VII-a editie, intre 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din Bucuresti. Evenimentul creeaza traditie de peste 7 ani in Romania si ofera platforma ideala pentru afaceri de succes in ceea ce priveste targul, conferintele si evenimentele conexe. RENEXPO® SOLAR, RENEXPO® WIND, RENEXPO® HYDROPOWER, RENEXPO® Bio& Co si  RENEXPO® ENERGY EFFICIENCY vor reuni din nou timp de trei zile experti si persoane cu putere de decizie in domeniu. 

Conform ANRE, sectorul de energii regenerabile a atins la inceputul acestui an tinta ca 24% din consumul de electricitate sa provina din energii regenerabile, initial stabilita pentru anul 2020. Acest lucru se datoreaza cresterii capacitatii proiectelor de energie regenerabila cu 82% in 2013 si atingerii unui prag record de producere a energiei regenerabile cu 4.255 de MW instalati. Astfel, la 31 decembrie 2013, in sistem erau instalate proiecte de energie eoliana cu o putere totala de 2.503 MW, fotovoltaice de 1.155 de MW, biomasa – 65 MW si hidro – 530 de MW.

Guvernul a decis insa pentru anul 2014, reducerea numarului de certificate verzi acordate producatorilor de energie regenerabila. Desi a fost propusa legea care include amanarea certificatelor doar pentru proiectele puse in functiune inainte de 1 ianuarie 2014, acesta nu a fost inca promulgata ceea ce presupune acordarea unui singur certificat pentru proiectele fotovoltaice, 0,5 certificate pentru proiectele eoliene si doar 1,3 certificate pentru microhidrocentrale.

Pentru 2030, accentul va cadea pe masuri de ordin tehnic pentru modernizarea infrastructurii energetice, pentru implementarea contoarelor si a retelelor inteligente, dar si pentru imbunatatirea capacitatii de a tranzactiona electricitate peste granite. 27% din consumul de energie la nivelul Uniunii Europene in anul 2030 va trebui sa provina din surse regenerabile, insa aceasta tinta nu va fi una obligatorie, ci doar orientativa, scrie publicatia Financial Times.

Din 2008, RENEXPO® reprezinta platforma si cel mai bun cadru in vederea stabilirii de noi contacte pentru dezvoltarea de afaceri si de a le cultiva pe cele deja existente. Acesta isi propune sa ajute investitorii sa raspunda la provocarile intampinate de sectorul energiilor regenerabile din Romania. Companii precum: AB Energy Romania SRL, ENERIA, Global Hydro Energy GmbH, MAZLUM MANGTAY, Roxtec RO, UP-TIM, WWS Wasserkraft GmbH & Co KG, SRL si multi altii si-au rezervat deja spatiul expozitional pentru 19 – 21 noiembrie 2014 la Sala Palatului din Bucuresti.

In paralel cu targul vor fi organizate conferinte de specialitate si evenimente conexe. Principalele tematici de conferinta care vor avea loc sunt: energie solara, energie eoliana, hidroenergie, biomasa, biogaz si cogenerare. Teme noi sunt planificate. Evenimentele conexe includ: workshop-uri, forum-uri si eveniment de business matching.

Pentru mai multe informatii despre RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE accesati www.renexpo-bucharest.ro.

Despre REECO:

Compania, cu sediul in Reutlingen-Germania este unul din cei mai mari organizatori de targuri si conferinte din Europa, in domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice in constructii si renovari. Din 1997 si pana in prezent, REECO a organizat peste 1000 de expozitii si conferinte, care au fost vizitate de aproximativ 50.000 de experti si la care au participat peste 2000 de expozanti. Portofoliul companiei cuprinde 9 targuri si 60 de conferinte organizate anual, de catre aproximativ 50 de angajati in Romania, Germania, Austria, Polonia, Ungaria si Serbia.

Invitatie eveniment: http://cloud.dow-media.com/reeco/2014/freeticket/?L=0&c=RWNvc2VtbmFs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.