Zero Waste Romania va invita la proiectia filmului documentar „Trashed“

Zero Waste Romania va invita la proiectia filmului documentar „Trashed“
Zero Waste Romania va invita la proiectia filmului documentar „Trashed“

46 de festivaluri, 13 nominalizari, 8 premii, un singur documentar: „TRASHED“

Zero Waste Romania si Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va invita la proiectia filmului documentar „Trashed“, care va avea loc in data de 5 iunie, la ora 20:00, la Galeriile Ferdinand, Cluj-Napoca. Invitatul special este unul dintre cei mai cunoscuti experti din lume in chimia mediului si toxicologie, Dr. Paul Connett.

TIFF are loc intre 30 mai si 8 iunie si va aduce peste 200 de filme, concerte, expozitii si masterclass-uri.

„Trashed“ a avut premiera in 2012, la Festivalul de la Cannes. De la Palatul Parlamentului din Londra, Adunarea Nationala Galeza, Parlamentul Scotian, Adunarea Nationala Franceza, Parlamentul European, pana la Primaria New York-ului, filmul a fost vizionat in peste 40 de tari si in sute de comunitati din intreaga lume. A fost proiectat in 46 de festivaluri, a castigat 8 premii si a fost nominalizat la alte 13.

Regizoarea Candida Brady il urmeaza pe celebrul actor Jeremy Irons intr-un turneu mondial, pentru a descoperi probleme de mediu apasatoare cu care se confrunta umanitatea, precum managementul deseurilor si eficienta resurselor. Coloana sonora a fost compusa si orchestrata de Vangelis. Jeremy Irons este protagonist si narator in acest documentar.

Invitatul Zero Waste Romania la eveniment este unul dintre protagonistii filmului – Dr. Paul Connett, expert in chimia mediului si toxicologie. In ultimii 23 de ani, cercetarile sale in domeniul managementului deseurilor l-au purtat pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar si in alte 50 de tari, unde a sustinut peste 2000 de prezentari publice pro bono. Dr. Paul Connett este un pionier in domeniul managementului deseurilor, autor a numeroase articole si al cartii „Zero Waste“ (aparuta in 2008), expert judiciar si co-producator a peste 50 de materiale video pe aceasta tema.

Zero Waste Romania este o coalitie de organizatii neguvernamentale care militeaza pentru reducerea spre zero a deseurilor, fara eliminarea in natura, ingroparea sau arderea acestora, pentru protejarea resurselor si a drepturilor grupurilor defavorizate din sistemul informal de reciclare. In viziunea Zero Waste nu exista deseuri; acestea sunt resurse ce pot fi reutilizate. Zero Waste Romania promoveaza prevenirea aparitiei deseurilor – prin modificari aduse la nivel de design, productie si consum – si recuperarea tuturor resurselor intr-un mod sigur si sustenabil. Zero Waste Romania este filiala organizatiei internationale Zero Waste Europe si reprezinta Global Alliance for Incineration Alternatives (GAIA) in Romania.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7UM73CEvwMY

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente