Zero Waste Romania va invita la proiectia filmului documentar „Trashed“

"Trashed" în cadrul S?pt?mânii Europene a Mobilit??ii
Zero Waste Romania va invita la proiectia filmului documentar „Trashed“
Zero Waste Romania va invita la proiectia filmului documentar „Trashed“

46 de festivaluri, 13 nominalizari, 8 premii, un singur documentar: „TRASHED“

Zero Waste Romania si Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va invita la proiectia filmului documentar „Trashed“, care va avea loc in data de 5 iunie, la ora 20:00, la Galeriile Ferdinand, Cluj-Napoca. Invitatul special este unul dintre cei mai cunoscuti experti din lume in chimia mediului si toxicologie, Dr. Paul Connett.

TIFF are loc intre 30 mai si 8 iunie si va aduce peste 200 de filme, concerte, expozitii si masterclass-uri.

„Trashed“ a avut premiera in 2012, la Festivalul de la Cannes. De la Palatul Parlamentului din Londra, Adunarea Nationala Galeza, Parlamentul Scotian, Adunarea Nationala Franceza, Parlamentul European, pana la Primaria New York-ului, filmul a fost vizionat in peste 40 de tari si in sute de comunitati din intreaga lume. A fost proiectat in 46 de festivaluri, a castigat 8 premii si a fost nominalizat la alte 13.

Regizoarea Candida Brady il urmeaza pe celebrul actor Jeremy Irons intr-un turneu mondial, pentru a descoperi probleme de mediu apasatoare cu care se confrunta umanitatea, precum managementul deseurilor si eficienta resurselor. Coloana sonora a fost compusa si orchestrata de Vangelis. Jeremy Irons este protagonist si narator in acest documentar.

Invitatul Zero Waste Romania la eveniment este unul dintre protagonistii filmului – Dr. Paul Connett, expert in chimia mediului si toxicologie. In ultimii 23 de ani, cercetarile sale in domeniul managementului deseurilor l-au purtat pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii, dar si in alte 50 de tari, unde a sustinut peste 2000 de prezentari publice pro bono. Dr. Paul Connett este un pionier in domeniul managementului deseurilor, autor a numeroase articole si al cartii „Zero Waste“ (aparuta in 2008), expert judiciar si co-producator a peste 50 de materiale video pe aceasta tema.

Zero Waste Romania este o coalitie de organizatii neguvernamentale care militeaza pentru reducerea spre zero a deseurilor, fara eliminarea in natura, ingroparea sau arderea acestora, pentru protejarea resurselor si a drepturilor grupurilor defavorizate din sistemul informal de reciclare. In viziunea Zero Waste nu exista deseuri; acestea sunt resurse ce pot fi reutilizate. Zero Waste Romania promoveaza prevenirea aparitiei deseurilor – prin modificari aduse la nivel de design, productie si consum – si recuperarea tuturor resurselor intr-un mod sigur si sustenabil. Zero Waste Romania este filiala organizatiei internationale Zero Waste Europe si reprezinta Global Alliance for Incineration Alternatives (GAIA) in Romania.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7UM73CEvwMY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *