Array

Retea de statii self-service de inchiriere de biciclete in zona metropolitana Cluj

Retea de statii self-service de inchiriere de biciclete in zona metropolitana Cluj

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Elena Udrea, a semnat sambata un contract de finantare pentru o retea de statii self-service de inchiriere de biciclete in zona metropolitana Cluj, proiectul avand o valoare totala de 17,65 milioane lei, potrivit unui comunicat emis de MDRT.

Proiectul va fi finantat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Regional si este parte componenta a Planului Integrat de Dezvoltare al municipiului Cluj-Napoca.

In cadrul proiectului se va realiza o retea de 50 de statii de inchiriere de biciclete in regim self-service si piste/trasee destinate biciclistilor in localitatile Cluj-Napoca, Floresti si Apahida. De asemenea, in zona metropolitana Cluj se va derula o campanie de promovare a transportului pe bicicleta. Proiectul are valoarea totala a de 17.646.598 lei, din care 11.000.677 fonduri europene nerambursabile si o perioada de implementare de 18 luni.

“Municipiul Cluj – Napoca a fost desemnat Pol de Crestere in 2008 si, prin Axa 1 a Programului Operational Regional, are o alocare de 82.413.100 euro pentru a finanta proiecte de dezvoltare urbana integrata. Pana in prezent, municipiul Cluj-Napoca a depus in cadrul acestui domeniu de interventie un numar de 13 proiecte, dintre care a semnat contracte de finantare pentru cinci proiecte in valoare de 39,4 milioane de euro” se arata in comunicat.

Potrivit Ministerului Turismului, prin implementarea Planului Integrat de Dezvoltare se urmareste dezvoltarea si modernizarea urbanistica, cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea serviciilor cu specific social a Zonei Metropolitane Cluj.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente